Μεσολόγγι: Έκτακτη σύσκεψη για την “έκρηξη” κρουσμάτων – Τι αποφασίστηκε

Η “έκρηξη” κρουσμάτων κορονοϊού στο Μεσολόγγι, έχει προβληματίσει τις αρμόδιες Αρχές, που πραγματοποίησαν σήμερα έκτακτη σύσκεψη, προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση.

Η σύσκεψη έγινε στο διοικητήριο της περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στο Μεσολόγγι, με σκοπό τον συντονισμό των συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών, καθώς και την εντατικοποίηση των επιδημιολογικών παρεμβάσεων, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων και η περαιτέρω ενίσχυση των διαγνωστικών τεστ.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, η οποία υπογράμμισε «την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων προφύλαξης, καθώς και τη διαρκή επαγρύπνηση, προκειμένου να μην υπάρξει ένα οδυνηρό πισωγύρισμα στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα της περιοχής».

Ειδικότερα, η αντιπεριφερειάρχης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία νέα έξαρση, που οφείλουμε με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα να αντιμετωπίσουμε. Το μήνυμα που στέλνουμε στους συμπολίτες μας είναι ότι ο εφησυχασμός είναι ο καλύτερος σύμμαχος του κορονοϊού. Ζητάμε από το σύνολο των πολιτών να κρατήσουν ψηλά το τείχος άμυνας στην πανδημία, να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης και φυσικά, να προγραμματίζουν τους εμβολιασμούς τους».

Συμμετείχαν, επίσης, ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, ο αστυνομικός διευθυντής Αιτωλίας, Νίκος Νικολάου, ο διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ‘Αρης Λουκόπουλος και Αθανάσιος Σαρδέλης αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου, ‘Αρης Τριβλής, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Βασίλης Σπυρόπουλος και ο διευθυντής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Χαϊδής.

Στο “βαθύ κόκκινο” το Μεσολόγγι

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στον δήμο Μεσολογγίου, ο οποίος εντάχθηκε στις περιοχές στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (“βαθύ κόκκινο“), έπειτα από ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής των ειδικών.

“Ιδιαίτερα στο Μεσολόγγι παρατηρείται δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες μια επιθετική, εκθετική αύξηση των ενεργών κρουσμάτων, τα οποία έχουν αυξηθεί σε 233, όταν στις 27 Απριλίου ήταν 49. Έχουν δηλαδή σχεδόν πενταπλασιαστεί μέσα σε δέκα μέρες. Η κατάσταση στο Μεσολόγγι καθώς και στις γύρω περιοχές, όπως το Αγρίνιο και το Αιτωλικό δείχνει εξαιρετικά ανησυχητική με μεγάλη διασπορά και πολλές συρροές μέσα στην κοινότητα. Καλούμε τόσο τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου, του Αγρινίου και του Αιτωλικού όσο και της Καλύμνου να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να επιμείνουν στην καθολική και απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων χωρίς δικαιολογίες και εκπτώσεις. Η κατάσταση ειδικά σε αυτές τις δύο περιοχές είναι εξαιρετικά επικίνδυνη” είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ