Μεσολόγγι: «Αμετακίνητος» ο κρεοπώλης – Οι φήμες και τα σενάρια πίσω από τα κίνητρα της δολοφονίας του Μπάμπη

Τους νέους ισχυρισμούς του 50χρονου κρεοπώλη και το κίνητρο πίσω από την στυγερή δολοφονία του Μπάμπη στο Μεσολόγγι, εξετάζουν οι Αρχές, έπειτα από την απολογία του στην ανακρίτρια, καθώς υποστήριξε πως ο 31χρονος ήταν κυνηγός θησαυρών και συνεργαζόταν με άλλα δύο άτομα, χωρίς να τα κατονομάσει.

Μεσολόγγι: «Δεν θα εκπλαγώ εάν οι 17.000 αποδειχτούν μικρότερο κίνητρο από άλλα»

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Mega, ο κρεοπώλης, ο οποίος παραμένει αμετακίνητος και δεν ομολογεί το έγκλημα, πλέον φαίνεται πως επιχειρεί να «κάψει» το σενάριο της διαφωνίας μεταξύ του ίδιου και του Μπάμπη για τα δανεικά χρήματα, και «δείχνει» στην κατεύθυνση ενός κυνηγιού θησαυρού.

Όπως φέρεται να υποστήριξε πράγματι είχε πάρει από τον Μπάμπη 7.500 ευρώ ωστόσο τα είχε επιστρέψει αρχικά 6.500 ευρώ και τα Χριστούγεννα του επέστρεψε τα υπόλοιπα 1.000 ευρώ.

Μεσολόγγι: Καπάκι από φυσίγγιο βρέθηκε κοντά στο σημείο που εντοπίστηκε ο Μπάμπης

«Εδώ και δύο χρόνια σε συζητήσεις μας μου είχε πει ότι ψάχνει για θησαυρούς, λίρες και τέτοια πράγματα. Ξέρω κιόλας ότι συνεργάζεται με κάποιον από το Αιτωλικό και με κάποιον από το Αγρίνιο, τα ονόματα των οποίων δε μου είπε και ότι είχαν ήδη πάει σε ένα πηγάδι, στην περιοχή των ΤΕΙ κοντά σε μία εκκλησία, το όνομα της οποίας δε θυμάμαι, με μηχάνημα. Ήθελε να αγοράσει ένα μηχάνημα για 1.300 ευρώ, όπως μου είπε» φέρεται να ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά για τη παρουσία του μια μέρα πριν την εξαφάνιση σε κοντινό σημείο από εκεί που βρέθηκε ο 31χρονος, ο κρεοπώλης φέρεται να υποστήριξε τα εξής: «Ναι. Είχα πάει το αυτοκίνητό μου για επισκευή για τα φώτα και ο μηχανικός μου είπε ότι πρέπει να το κινήσω για να φορτίσει η μπαταρία… Δεν έκανα κάτι εκεί απλώς κινούμουν με το αυτοκίνητο».

Μεσολόγγι: Εντολή για δείγμα DNA του κρεοπώλη – Στο μικροσκόπιο και τα ρούχα του Μπάμπη για νέα ευρήματα

«Τον έφαγε το κύκλωμα….»

Την εκτίμησή του ότι ο Μπάμπης δολοφονήθηκε από κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας, που δραστηριοποιείται στην περιοχή, εξέφρασε ο Θανάσης Κατερινόπουλος, σχολιάζοντας τις δραματικές εξελίξεις μετά την ανεύρεση της σορού του 31χρονου, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από τις 4 Ιανουαρίου στο Μεσολόγγι.

«Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα» τόνισε ο ταξίαρχος ε.α. στο Mega και υπογράμμισε: «Από την πρώτη στιγμή που αρχίσαμε να συζητάμε, μίλησα για ένα έγκλημα με συμμετοχή περισσοτέρων ανθρώπων και όχι του ενός. Ο φερόμενος ως δράστης δεν μίλησε ποτέ και λέει “δεν το έκανα εγώ”. Είναι λογικό να το λέει αυτό με την προϋπόθεση ότι υπήρχαν κι άλλα άτομα. Ίσως και ο ίδιος να μην περίμενε αυτήν την εξέλιξη, μετέφερε τον Μπάμπη στο σημείο οπού εκεί τον περίμεναν κάποιοι. Αυτοί οι κάποιοι είχαν κάθε λόγο να τον βγάλουν από τη μέση, γι’ αυτό και τούτος αρνείται, και με τον φόβο ότι αν μιλήσει και αποκαλύψει πράγματα θα έχει την ίδια τύχη. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι υπάρχουν και άλλα άτομα».

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος μίλησε για κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας και για τα χρήματα που δάνειζε ο Μπάμπης στον κρεοπώλη αλλά και σε άλλα άτομα. «Θα σταθώ στο θέμα της αρχαιοκαπηλίας. Εκεί κοντά υπάρχουν δύο αρχαιολογικοί χώροι ανεκμετάλλευτοι, μην ξεχνάτε ότι κατά τη διάνοιξη της Ιόνιας Οδού είχαν βρεθεί αρχαία στην περιοχή. Το παιδί (σ.σ. ο Μπάμπης) βεβαίως ήταν δουλευταράς, αλλά όσο δουλευταράς και αν είσαι δεν μαζεύεις -κατά τη μητέρα του η οποία βγήκε και είπε ότι είχε ένα τεφτέρι στο σπίτι και έχει δανείσει κάπου κοντά στις 70.000 ευρώ. Είναι πολλά τα λεφτά. Ένας άνθρωπος που είναι στην Ιταλία, δεν στέλνει δανεικά λεφτά από την Ιταλία μέσω λογαριασμού. Άνοιξαν οι λογαριασμοί και θα φανεί από εκεί αν αυτές οι δανειοδοτήσεις γίνοντας τραπεζικά ή χέρι με χέρι».

Υποστήριξε, δε, στη συνέχεια πως «αν συμμετείχε και ο ίδιος στο κύκλωμα της αρχαιοκαπηλίας, καταλαβαίνετε ότι εκεί κάπου χάλασε το παιχνίδι στη μοιρασιά με αποτέλεσμα να τον βγάλουν από τη μέση. Αν η μάνα του άτυχου αυτού παιδιού, που μια ζωή θα είναι πονεμένη, επιχειρήσει κάποια στιγμή να φρεσκάρει λίγο το μυαλό της, ίσως να δώσει περισσότερα στοιχεία στις Αρχές. Για να μην φτάσουμε και παραπέρα να μιλήσουμε για γραφολογικές εξετάσεις, που υποθέτω ότι οι αρχές θα κάνουν».

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος επέμεινε ότι «μιλάμε για ένα κύκλωμα το οποίο δραστηριοποιείται στην περιοχή του Μεσολογγίου και όχι μόνο στο Μεσολόγγι» και θύμισε τις περιπτώσεις δύο νεκρών στην περιοχή: «Μην ξεχνάτε ότι εκεί τα προηγούμενα χρόνια είχαμε άλλους δύο νεκρούς και ο ένας μάλιστα ήταν και αρχαιοφύλακας, ο άλλος βοσκός που δεν δικαιολογείται ο θάνατός του».

Τι «θυμήθηκε» ο κρεοπώλης

Ο 50χρονος κρεοπώλης, που κατηγορείται για την δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι, φαίνεται πως… άρχισε να «θυμάται» όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ της εξαφάνισης του 31χρονου, χωρίς βέβαια να ομολογεί το έγκλημα. Απολογούμενος στην ανακρίτρια, ο κατηγορούμενος τα «γύρισε» και έδωσε μία νέα εκδοχή για την βόλτα που έκανε με τον Μπάμπη εκείνη τη νύχτα. Οι ισχυρισμοί του, βέβαια, δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα, που αποφάσισαν την προφυλάκισή του.

Κατά την απολογία του στην ανακρίτρια, ο κατηγορούμενος φαίνεται πως ξεδίπλωσε ξαφνικά ένα τρίτο σενάριο για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου, μία εκδοχή διαφορετική απ’ όσα είχε ισχυριστεί στη μητέρα του Μπάμπη και σε δικούς του φίλους. Φέρεται να παραδέχτηκε αυτή τη φορά ότι πήγε με τον Μπάμπη στον κάμπο και ότι πέρασαν μπροστά από τα φωτοβολταϊκά, ενώ «θυμήθηκε» πως για 40 ολόκληρα λεπτά έκαναν βόλτα στον κάμπο για να περάσει η ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, ο κρεοπώλης φέρεται να είπε στην ανακρίτρια: «Συναντηθήκαμε και κινηθήκαμε με το αυτοκίνητό μου προς την περιοχή, όπου υπάρχει εγκατάσταση φωτοβολταϊκών. Κάναμε βόλτες για περίπου 40 λεπτά. Ο Μπάμπης δεν μου είπε τον λόγο που κάναμε αυτές τις βόλτες αλλά και εμένα μου άρεσε, γιατί περνούσε η ώρα. Όταν τελείωσε η βόλτα γύρισα και τον άφησα στη διασταύρωση των ΤΕΙ. Όταν τον συνάντησα είχε μια θήκη με όπλο, δεν ξέρω τι όπλο ήταν. Όταν επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο, τον ρώτησα αν θα πάει για κυνήγι και αυτός μου είπε ότι κάπου τον περιμένει κάποιος».

Για ποιον λόγο είπατε σε φίλο σας ότι τον αποβιβάσατε και κάνατε αναστροφή;

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη βλακεία που είπα και το μετανιώνω που δεν είπα την αλήθεια από την αρχή. Εκεί τον άφησα, στη διασταύρωση των ΤΕΙ, μόνο του».

Για ποιο λόγο είπατε στην αστυνομία ότι η βόλτα στον κάμπο του Ευηνοχωρίου κράτησε 20 λεπτά;

«Δεν το θυμόμουν και δεν είχα το κινητό μου για να βλέπω την ώρα».

Γιατί δεν αναφέρατε στη μητέρα του ότι πήγατε βόλτα όταν σας ρώτησε, “είσαι ο τελευταίος που τον είδες; που είναι το παιδί;»

«Γιατί δεν ήξερα ότι αγχωνόταν και δεν το θεωρούσα σημαντικό. Στην αστυνομία το απέκρυψα αυτό το γεγονός, γιατί δεν ήξερα ότι ο Μπάμπης είχε εξαφανιστεί όταν με ρωτούσαν και δεν ήξερα για ποιο λόγο με προσήγαγαν, ούτε τους ρώτησα ούτε μου είπαν ότι ο Μπάμπης είχε εξαφανιστεί».

Και γιατί όταν αυτός ο φίλος σας, σας παρότρυνε να μείνετε στο Μεσολόγγι για να βοηθήσετε στις έρευνες, καθώς είχατε δει τον Μπάμπη πριν αυτός εξαφανιστεί, εσείς του είπατε «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»; Φοβόσασταν ότι κάποιος θα σας κατηγορήσει; 

«Δεν θεώρησα σημαντικό να αναφέρω όλη τη διαδρομή. Την φράση την είπα γιατί με είχε καλέσει ένας γείτονας και μου είχε πει ότι είχε πάει η αστυνομία στο σπίτι μου».

Η χρήση ουσιών

Όταν ο κρεοπώλης εξετάστηκε από την αστυνομία και αφού είχε εντοπιστεί το στίγμα του κινητού του όχι στο ΤΕΙ  αλλά προς το Ευηνοχώρι είχε ισχυριστεί πως έκανε χρήση ουσιών και δεν θυμάται. Τη Δευτέρα όμως στην ανακρίτρια άλλαξε και αυτόν τον ισχυρισμό.

«Όχι δεν έκανα χρήση ναρκωτικών. Το είπα αυτό στους αστυνομικούς από την πίεση που ένοιωσα για να σταματήσουν τις ερωτήσεις».

Τον σκότωσαν με σκάγια για αγριογούρουνα

Ο 30χρονος δολοφονήθηκε με κυνηγετική καραμπίνα. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο Μπάμπης φέρεται να δέχτηκε έναν πυροβολισμό από φυσίγγιο διασποράς που χρησιμοποιείται για κυνήγι αγριογούρουνου. Από την εξέταση φαίνεται ότι η πύλη εισόδου είναι η πρόσθια ωμοπλάτη, και η πύλη εξόδου η πλάτη του θύματος. Στο άψυχο σώμα του Μπάμπη εντοπίστηκαν τουλάχιστον 10 σκάγια.

Ο Μπάμπης δέχτηκε τη φονική βολή πλαγιομετωπικά με τα σκάγια να του προκαλούν πολλαπλά τραύματα. Φαίνεται ότι ο θάνατος του ήταν ακαριαίος.

Το σημείο που βρέθηκε το πτώμα είναι ερημικό, μακριά από σπίτια. Στην περιοχή βρίσκονται ορυζώνες και καλαμιές, ενώ είναι εξαιρετικά δύσκολη η πρόσβαση των αυτοκινήτων. Είναι κοντά στο σημείο που χάθηκε το σήα του 50χρονου και κοντά στο σημείο που χάθηκε για πάντα το σήμα από το κινητό τηλέφωνο του άτυχου Μπάμπη.

Καπάκι από φυσίγγιο βρέθηκε κοντά στο σημείο που εντοπίστηκε ο Μπάμπης

Καπάκι από φυσίγγιο κυνηγετικού όπλου βρέθηκε κοντά στο σημείο που εντοπίστηκε χθες (22/01) η σορός του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, κατά την διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιούν οι Αρχές στην περιοχή προκειμένου να εντοπίσουν οποιοδήποτε στοιχείο, βρέθηκε ένα καπάκι από φυσίγγιο, σε μικρή απόσταση από το σημείο που εντοπίστηκε η σορός του 31χρονου.

Το συγκεκριμένο εύρημα θα σταλεί στην Αθήνα για βαλλιστική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει κάποια σχέση με την δολοφονία.

Την ίδια ώρα, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών θα λάβει δείγματα από τα νύχια, τα ρούχα και τα παπούτσια του Μπάμπη, προκειμένου να εντοπιστεί οποιοδήποτε νέο στοιχείο, ενώ στη συνέχεια θα γίνει αντιπαραβολή του γενετικού υλικού, με το DNA που πήραν από τον κρεοπώλη.

Η πολύκροτη υπόθεση παραμένει «ορθάνοιχτη», με την ΕΛ.ΑΣ. να ερευνά σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή όπου εντοπίστηκε η σορός του άτυχου Μπάμπη. Η περιοχή είναι αποκλεισμένη σε μια ακτίνα 2 χιλιομέτρων προκειμένου, όπως λένε οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα για την ανθρωποκτονία, να μην χαθεί ούτε ένα στοιχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπός των αστυνομικών που μετέχουν στις έρευνες είναι να βρουν στοιχεία, όπως γενετικό υλικό DNA, αποτυπώματα και αντικείμενα, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα, σχετικά με τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε ο Μπάμπης και εναποτέθηκε η σορός του στην βαλτώδη περιοχή.

Παράλληλα, αναζητούν στοιχεία, που μπορεί να «δείξουν» αν στην εγκληματική ενέργεια εμπλέκονται ένας ή περισσότεροι δράστες, ενώ ψάχνουν να βρουν όπλο και κινητό τηλέφωνο.

Στο πλαίσιο των ίδιων ερευνών, αναμένεται να επανεξεταστεί το βιντεοληπτικό υλικό που υπάρχει από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας και ασφαλείας, ενώ θα επαναξιολογηθούν και στοιχεία από στίγματα κινητών τηλεφώνων, που έχει στην διάθεσή της η Αστυνομία.

Επισημαίνεται ότι η Αστυνομία δεν έχει αποκλείσει την πιθανότητα να υπήρξε και συνεργός στο έγκλημα γι’ αυτό και πραγματοποιεί ενδελεχείς έρευνες. Από την πρώτη στιγμή μέλη της οικογένειας του 31χρονου αλλά και ο δικηγόρος τους έχουν υποστηρίξει ότι δεν μπορεί κάποιος να έκανε μόνος του το έγκλημα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ