Μερομήνια 2024: Πώς θα είναι ο καιρός τον Ιανουάριο

Αρκετοί είναι αυτοί που διαβάζουν τα Μερομήνια για τον καιρό των επόμενων μηνών, πολλοί επιστήμονες όμως – ιδίως οι μετεωρολόγοι- τα αμφισβητούν, προειδοποιώντας ότι δεν μπορούν να προβλέψουν με ασφάλεια τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν.

Η μέθοδος πάντως είναι απλή. Όσοι γνωρίζουν, παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα δείχνει τι καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη αφορά τον καιρό του Σεπτεμβρίου, η τρίτη του Οκτωβρίου, κ.ο.κ.

Η πρόβλεψη για τον Ιανουάριο 2024

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που είχε κάνει ο συγγραφέας – λαογράφος Μιχάλης Γεροντής, η νέα χρονιά μπαίνει με ψύχος που συνεχίζεται μέχρι και μετά τα Φώτα. Δυσκολίες παρουσιάζει ο καιρός καθημερινά, σχεδόν έως τις 8 με 10 Ιανουαρίου 2024. Στη συνέχεια αρχίζει μία ολιγοήμερη ανομβρία αλλά με πολύ κρύο, βροχοπτώσεις σε όλη την Ελλάδα και πλημμύρες σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Οι αυξομειώσεις της θερμοκρασίας θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Ιανουαρίου, με ψύχος να εμφανίζεται το τρίτο δεκαήμερο. Θα έχει βροχές- αέρα-κρύο και αρκετά χιόνια στο τέλος του μήνα.

Από την πλευρά του ο Νίκος Βογιατζής που μελετά τον καιρό προβλέπει για τον Ιανουάριο: Κανένα σύννεφο 1 έως 10. 11 έως 20 ήπιος καιρός με αέρα, ίσως βροχές και κρύο. 21 έως 31 ίσως βροχές και αέρας.

Τέλος, σύμφωνα με τον Λαρισαίο αναλυτή καιρού Θεοφάνη Χατζηγρίβα, ο Ιανουάριος 2024 θα κυλήσει ως εξής: Αρχή του χρόνου με χαμηλές θερμοκρασίες και πιθανές χιονοπτώσεις σε πεδινά της βόρειας χώρας. Στα μισά του μήνα πιθανότητα πρωτοφανούς ψύχους για την εποχή και πιθανός πανελλαδικός χιονιάς σταδιακά.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ