Μεγάλη προσέλευση στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Δημήτρη Λιντζέρη

Πολύ μεγάλη ήταν η προσέλευση κόσμου στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Δημήτρη Λιντζέρη, στο Κέντρο Πολιτισμού «Μάνος Λοϊζος» της Νίκαιας, την Τετάρτη (25/01) παρά το ότι οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούσαν. Κατάμεστο ήταν όχι μόνο το μεγάλο θέατρο του πολιτισμικού Κέντρου (όπου πολλοί ήταν όρθιοι), αλλά και ο συναρτώμενος εκθεσιακός χώρος, όπως και ο προαύλειος.

Αρχικά διαβάστηκε θερμός χαιρετισμός της Υπουργού Πολιτισμού  και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη, για την εκδήλωση, με ιδιαίτερη επισήμανση στην προσωπικότητα και το έργο του Δημήτρη Λιντζέρη, τόσο το ιατρικό, όσο και το κοινοβουλευτικό, επισημαίνοντας και τη σημαντική του ενασχόληση με τη ζωγραφική. Κατόπιν τον λόγο πήρε ο πρώην αντιπρόεδρος Κυβέρνησης και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μίλησε με αμεσότητα, σαφήνεια και στοχαστικότητα για αυτό το εγχείρημα του Δημήτρη Λιντζέρη.

έκθεση ζωγραφικής Λιντζέρη

Ο κύκλος των ομιλητών ολοκληρώθηκε με τον Ομότιμο Καθηγητή του ΑΠΘ, Ευάγγελο Λιβιεράτο, ο οποίος επικεντρώθηκε ιδιαιτέρως στον ευμεγέθη χάρτη του διαχρονικού Ελληνισμού, τον οποίο είχε φιλοτεχνήσει ο ζωγράφος. Στο τέλος συνοψίζοντας κι εμβαθύνοντας στον τρόπο και στα θέματα της ζωγραφικής του συγκεκριμένου καλλιτέχνη, μίλησε η επιμελήτρια του εικαστικού Καταλόγου και της εκθεσιακής παρουσίασης των έργων, η Ιστορικός Τέχνης & Θεωρίας του Πολιτισμού (ΕΚΠΑ) κα Αθηνά Σχινά, για τις πηγές έμπνευσης του κ. Δημ. Λιντζέρη και για τη συμβολή του στην επιστήμη που υπηρετεί, όπως  και στην τέχνη, μέσω των ανθρωπιστικών αξιών που συνεχίζει πάντα να υποστηρίζει.

έκθεση ζωγραφικής - Λιντζέρης

Θερμή ομιλία για τον Δημήτρη Λιντζέρη και τα έργα του απηύθυνε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. Και επίσης ο Δήμαρχος Νικαίας Γιώργος Ιωακειμίδης ο οποίος απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό ανοίγοντας την εκδήλωση.

Ανάμεσα στον κόσμο που εκδήλωσαν την αγάπη τους προς τον Δ. Λιντζέρη ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς, Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, Νίκος Χουρσαλάς, οι βουλευτές κκ Ανδρέας Λοβέρδος και  Δημήτρης Μαρκόπουλος, οι τέως υπουργοί Γιάννης Πανούσης, Δημήτρης Ελευσινιώτης και Άκης Γεροντόπουλος, ο τέως βουλευτής και Δήμαρχος Πειραιά, Παναγιώτης Φασούλας, ο τέως βουλευτής κ. Λάλος και ο Πρόεδρος του ΝΑΤ Κων. Τσαγκαρόπουλος. Ακόμη πλήθος ιατρών, Πανεπιστημιακών και μη, επιχειρηματιών και πολλοί φιλότεχνοι παρακολούθησαν την επιτυχημένη αυτή εκδήλωση, η οποία ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ