Μεγάλη η συμμετοχή στις απεργίες

Μεγάλη η συμμετοχή στις απεργίες

Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τη συμμετοχή να υπολογίζεται κοντά στο 80%.

Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα, στο πλαίσιο της πενθήμερης πανελλαδικής απεργίας τους.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν και σχολικοί φύλακες, καθώς και διοικητικοί υπάλληλοι των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της πόλης (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης).

Η επεξεργασία των στοιχείων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί για όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας, ωστόσο για τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία ήταν 78,95% και της Δυτικής Θεσσαλονίκης υπολογίζεται σε 76-77%.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου υποστήριξαν ότι “το πραγματικό ποσοστό συμμετοχής ξεπερνά το 90%”, ενώ εκτίμησαν ότι σε αντίστοιχα ποσοστά θα κινηθεί και η συμμετοχή στην απογευματινή βάρδια.

Με το συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών ενώθηκαν και οι απεργοί των ασφαλιστικών ταμείων. Πριν από λίγο ξεκίνησε και η πορεία, που θα καταλήξει έξω από του υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ