Μεγάλη φωτιά στο Κατακάλι Κορινθίας: Εξετάζεται η προληπτική εκκένωση οικισμών – Νέο ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ αναγνώστη

Μεγάλη κινητοποίηση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, μετά τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής 21/8 σε δασική έκταση στο Κατακάλι Κορινθίας.

Όπως έγινε γνωστό από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, η φωτιά καίει πυκνό δάσος νότια του χωριού, το οποίο δεν απειλείται.

‘Αμεσα κινητοποιήθηκαν μεγάλες δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και αυτή την ώρα επιχειρούν συνολικά 89 πυροσβέστες με 16 οχήματα και πεζοπόρα τμήματα, 10 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων ένα είναι για συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι, ωστόσο επιχειρούν πολλές δυνάμεις για να καταφέρουν γρήγορα να οριοθετήσουν την πυρκαγιά, καθώς όταν σκοτεινιάσει θα σταματήσουν να πετούν τα εναέρια μέσα. Επειδή η φωτιά έχει πορεία προς κατοικημένη περιοχή – παρότι αυτή την ώρα δεν απειλείται – εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, το ενδεχόμενο να ζητηθεί η προληπτική εκκένωση του Σοφικού και του οικισμού Ρυτό.  Ύστερα από εισήγηση του επικεφαλής της πυροσβεστικής στην Κόρινθο για εκκένωση της κατασκήνωσης “Το Ράντσο” τα 403 παιδιά και οι εργαζόμενοι (περίπου 50-60), που ήταν στην κατασκήνωση, μεταφέρθηκαν στο δημοτικό σχολείο Σοφικού.

Η φωτιά πλησιάζει την παλαιά Εθνική Οδό Ισθμού – Επιδαύρου, γι’ αυτό και σύμφωνα  με την ιστοσελίδα korinthostv.gr έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ