Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα: 8 προσαγωγές για την έκρηξη στα Πετράλωνα και απειλές σε βάρος δικαστικών

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί της Τρίτης 27/2 μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και σε σωφρονιστικά καταστήματα της επαρχίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τουλάχιστον 8 άτομα έχουν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ.

Οι προσαγωγές φέρεται να έχουν σχέση με την εμπρηστική επίθεση που είχε σημειωθεί στις 25 Ιανουαρίου σε τράπεζα στα Πετράλωνα καθώς και με απειλές σε βάρος δικαστικών λειτουργών.

Παράλληλα, ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες βομβιστικές ενέργειες, όχι όμως σε εκείνη που έγινε κοντά στο υπουργείο Εργασίας. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, εξετάζεται αν εμπλέκονται στην υπόθεση με το δέμα-βόμβα που απεστάλη στην πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης.

Η επίθεση στα Πετράλωνα

Το περιστατικό είχε σημειωθεί περίπου στις 03:30 της 25ης Ιανουαρίου στην οδό Τριών Ιεραρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες είχαν τοποθετήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο της τράπεζας. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο υποκατάστημα καθώς και σε ένα Ι.Χ αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο έξω από το κτίριο. Οι αστυνομικοί εντόπισαν υπολείμματα από φυτίλι και πυροκροτητή, ενώ δεν είχε γίνει προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Την ευθύνη είχε αναλάβει η ομάδα «Σύμπραξη Εκδίκησης».

«Ο κομβικός λόγος που επιλέξαμε να επιτεθούμε στη συγκεκριμένη τράπεζα στην οδό 3ων Ιεραρχών 115 στα Πετράλωνα, είναι το εφετείο στις 2/2/2024 του συντρόφου – αναρχικού Τζιώτζη Φώτη, στα πλαίσια της έμπρακτης αλληλεγγύης. Αυτή η τράπεζα ήταν ο πρώτος οικονομικός στόχος της δράσης του, για να συνεχίσει τον συνειδητό δρόμο της παρανομίας που επέλεξε, “σπάζοντας” την άδειά του από τις φυλακές της Λάρισας, μη γυρίζοντας πίσω στην αιχμαλωσία, επιλέγοντας με αξιοπρέπεια να συνεχίσει να βαδίζει στα μονοπάτια της ελευθερίας και του ένοπλου αγώνα» αναφερόταν τότε σε σχετική ανακοίνωση της ομάδας.

Πετράλωνα έκρηξη βομβιστική επίθεση

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ