Πετράλωνα: Ανάληψη ευθύνης από την ομάδα «Σύμπραξη Εκδίκησης» για την βομβιστική επίθεση σε υποκατάστημα τράπεζας

Η ομάδα «Σύμπραξη Εκδίκησης» ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα τα ξημερώματα της Πέμπτης (25/01).

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 03:30 στην οδό Τριών Ιεραρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες είχαν τοποθετήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο της τράπεζας. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο υποκατάστημα της τράπεζας καθώς και σε ένα Ι.Χ αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο έξω από το κτίριο.

Την προανάκριση της υπόθεσης αρχικά είχε αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια, ωστόσο στη συνέχεια δόθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

«Ο κομβικός λόγος που επιλέξαμε να επιτεθούμε στη συγκεκριμένη τράπεζα στην οδό 3ων Ιεραρχών 115 στα Πετράλωνα, είναι το εφετείο στις 2/2/2024 του συντρόφου – αναρχικού Τζιώτζη Φώτη, στα πλαίσια της έμπρακτης αλληλεγγύης.

Αυτήν η τράπεζα ήταν ο πρώτος οικονομικός στόχος της δράσης του, για να συνεχίσει το συνειδητό δρόμο της παρανομίας που επέλεξε, “σπάζοντας” την άδειά του από τις φυλακές της Λάρισας, μη γυρίζοντας πίσω στην αιχμαλωσία, επιλέγοντας με αξιοπρέπεια να συνεχίσει να βαδίζει στα μονοπάτια της ελευθερίας και του ένοπλου αγώνα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ομάδας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ