Μεγάλη αναμονή για ταξί στη Χαλκιδική – Περιμένουν ακόμη και 1,5 ώρα οι επιβάτες

Έως και μιάμιση ώρα φτάνει ο χρόνος αναμονής για ταξί στη Χαλκιδική, καθώς η περιοχή “βουλιάζει” από τουρίστες και επισκέπτες που δημιουργούν αυξημένη ζήτηση για μεταφορές αλλά και ατελείωτη κίνηση στους δρόμους.

Τις τελευταίες εβδομάδες, με αποκορύφωμα την έξοδο των αδειούχων του 15αύγουστου καταγράφηκε πρωτοφανής επισκεψιμότητα στη Χαλκιδική, κάτι που συνεπάγεται και με ουρές αυτοκινήτων να κινούνται σημειωτόν, στους κεντρικούς δρόμους της Κασσάνδρας που ενώνουν τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, όπως Καλλιθέα και Πευκοχώρι. Αυτό, μετατρέπει την κάθε διαδρομή 10 λεπτών σε… ταξίδι μιας ώρας και την δουλειά των ταξί σε αγώνα μετ’ εμποδίων.

Όπως τονίζει στο thesstoday.gr ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί του νομού Χαλκιδικής και μέλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Γιώργος Γιακουμίδης το φετινό, είναι ένα από τα πιο sold out καλοκαίρια για την περιοχή. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ταξί είναι υπέρ αρκετά και η καθυστέρηση οφείλεται στην κίνηση που προκύπτει από τον μεγάλο όγκο επισκεπτών που δεν μπορούν να χωρέσουν στο οδικό δίκτυο.

Επιπλέον ταξί για τις μεταφορές της… νυχτερινής ζωής

Μάλιστα, για τις ανάγκες της.. βραδινής εξόδου έχουν επιστρατεύει και ταξί από όλο τον νομό που προστίθεται στον υπάρχoντα στόλο τις ώρες αιχμής. “Υπάρχουν πάνω από 70 ταξί συνολικά και τις βραδινές ώρες προστίθενται ακόμη 20-25 για την βραδινή εξυπηρέτηση του κόσμου. Ακόμη και 100 ταξί να υπήρχαν σε μια πιάτσα, η καθυστέρηση πάλι θα υπήρχε λόγω της κίνησης που δημιουργείται”, αναφέρει. Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο “μπλόκο” στην κυκλοφορία παρατηρείται στον κύκλο Κασσανδρείας – Καλλιθέας μέχρι το Πευκοχώρι και αντίστροφα, σύμφωνα με τον κ. Γιακουμίδη. “Επί 5,6 χιλιόμετρα, υπάρχουν αυτοκίνητα που κινούνται σημειωτόν, από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 2 τα ξημερώματα”, επεξηγεί.

Από την πλευρά της η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά εξηγεί στο thesstoday.gr πως σε πολλές περιπτώσεις η αναμονή για το ταξί μπορεί να φτάσει έως και μιάμιση ώρα. “Και παλιότερα υπήρχε αυτή η αναμονή, όμως η κατάσταση είχε ισορροπήσει. Φέτος ωστόσο, ο δήμος έχει πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα, πιο έντονη από άλλες χρονιές. Ο στόλος των ταξί έχει ενισχυθεί και από άλλες περιοχές του νομού, δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο, ωστόσο η καθυστέρηση είναι τεράστια, από το πρωί ως το βράδυ υπάρχει ατελείωτη κίνηση”, σημειώνει η δήμαρχος και τονίζει πως “μια διαδρομή 10 λεπτών μπορεί να χρειαστεί έως και μια ώρα”.

Τα “τσουχτερά” ακτοπλοϊκά “‘έστειλαν” τον κόσμο στη Χαλκιδική

Το περασμένο σαββατοκύριακο μαζί με τον δεκαπενταύγουστο ήταν οι ημερομηνίες της “μαζικής εξόρμησης” στη Χαλκιδική όπου παρατηρήθηκε και η υψηλότερη τουριστική κίνηση, ξεπερνώντας τα αντίστοιχα νούμερα του 2022, σύμφωνα με την κα Χαλκιά. Όπως αναφέρει, τα “τσουχτερά” ακτοπλοϊκά εισιτήρια εν καιρώ ακρίβειας είναι ένας παράγοντας που έστρεψε τον κόσμο προς τη Χαλκιδική. “Έπαιξε κάποιο ρόλο η αύξηση των ναύλων στα νησιά και το μεγάλο κόστος, πολλοί επέλεξαν οδικούς προορισμούς που μπορούν να προσεγγίσουν και ένας από αυτούς είναι και η Χαλκιδική. Αυτές της μέρες είμαστε στο peak της επισκεψιμότητας, έχουν έρθει Έλληνες -καθώς ο δήμος Κασσάνδρας είναι νούμερο ένα δήμος δεύτερης κατοικίας-, πολλοί φιλοξενούν και επισκέπτες, έχουν έρθει και βαλκάνιοι αλλά και Άγγλοι”, επισημαίνει η δήμαρχος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ