Με αρνητικό PCR τεστ οι ταξιδιώτες από όλες τις χώρες στην Ελλάδα – Τα νέα μέτρα

Με την παραλλαγή Όμικρον να προκαλεί παγκόσμια ανησυχία, η χώρα μας λαμβάνει νέα μέτρα. Έτσι, στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας Covid-19, η Ελλάδα θα δέχεται επισκέπτες από όλες τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών.

Από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παρέμειναν στις χώρες για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή 19/12 και ώρα 06:00.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

“Στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας Covid-19, η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες από όλες τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών. Από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παρέμειναν στις  χώρες για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών.

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή 19/12 και ώρα 06:00″.

Αρχικά πάντως το υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει πως οι ταξιδιώτες που θα έφθαναν στην Ελλάδα μόνο από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δανία, θα έπρεπε να επιδεικνύουν αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 48 ωρών. Ωστόσο, ακολούθησε διευκρίνιση λίγη ώρα μετά, με το μέτρο επίδειξης αρνητικού PCR τεστ να ισχύει για τους ταξιδιώτες από όλες τις χώρες.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ