Μάτι: Δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 150.000 ευρώ σε συγγενείς θύματος

Ευθύνες του Δημοσίου αναγνώρισε Δικαστήριο που επιδίκασε αποζημίωση για τους συγγενείς θύματος από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, η αποζημίωση που αποφάσισε το Διοικητικό Πρωτοδικείο, είναι ύψους 150.000 ευρώ. Στο δικαστήριο είχαν προσφύγει οι συγγενείς μιας γυναίκας που χάθηκε στη φωτιά στο Μάτι, το 2018.

Οι δικαστές αναγνώρισαν ευθύνη του Δημοσίου για μια σειρά από παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία με τους 104 νεκρούς. Σύμφωνα με την απόφαση, οι επιτελείς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ουδέποτε εξέτασαν την δυνατότητα οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης των πολιτών και παρέλειψαν να διατυπώσουν εγκαίρως εισήγηση για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση.

Η απόφαση απορρίπτει τον ισχυρισμό του Δημοσίου, ότι υπήρξε συνυπαιτιότητα του θύματος, επειδή η ηλικίας 73 ετών, που βρέθηκε απανθρακωμένη λίγα μέτρα από το σπίτι της, αποφάσισε αυτοβούλως να το εγκαταλείψει, παραβλέποντας τις γενικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ