Μάτι: Διεκόπη η δίκη για τη φονική πυρκαγιά – Ζητείται άρση ασυλίας της Ρένας Δούρου

Ανατροπή φέρνει στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι η εκλογή της Ρένας Δούρου στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, καθώς υποχρεώνει το δικαστήριο να διακόψει έπειτα από οκτώ και πλέον μήνες διαδικασίας προκειμένου να διαβιβάσει στη Βουλή αίτημα για άρση της ασυλίας της.

Της Άννας Κανδύλη

Η άρση συνιστά αναγκαία προϋπόθεση καθώς η τακτική δικαιοσύνη δεν μπορεί να κρίνει μέλος του Κοινοβουλίου. Όπως είπε ο εισαγγελέας της έδρας Παναγιώτης Μανιάτης θέτοντας το ζήτημα με την έναρξη της διαδικασίας: «Υπάρχει δικονομικό κώλυμα και θα πρέπει να ζητηθεί από τη Βουλή άδεια για τη συνέχιση της δίκης και μέχρι τότε η διαδικασία πρέπει να διακοπεί”. Έτσι η η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 24 Ιουλίου εφόσον έχει αποφασίσει η Βουλή.

Πάντως, όπως ξεκαθάρισε ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της Ρένας Δούρου ,Θεόδωρος Σχοινάς , διαβάζοντας δήλωση της εντολέως του , η απόφαση της κ. Δούρου είναι να παραιτηθεί από τη βουλευτική ασυλία και προς τούτο θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής να προχωρήσει άμεσα η σχετική διαδικασία ούτως ώστε να συνεχιστεί κανονικά η δίκη. Επισημαίνει δε ότι αναμένει τη δίκαια κρίση του δικαστηρίου, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει διαπράξει τίποτα για να φοβάται την κρίση της δικαιοσύνης.

Καθυστέρηση

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να καθυστερήσει ακόμη περισσότερο την εκδίκαση της υπόθεσης, την ώρα που σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται πέντε χρόνια από την τραγωδία και ακόμα δεν έχει εκδοθεί απόφαση σε πρώτο βαθμό με ό,τι κίνδυνο εγκυμονεί αυτό για παραγραφή των πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικημάτων, σε επόμενους βαθμούς κρίσης.
Το ίδιο «πρόβλημα» όσον αφορά την Ρένα Δούρου θα υπάρξει και στη δεύτερη δίκη για το Μάτι που αφορά τους εγκαυματίες, οι οποίοι δεν είχαν συμπεριληφθεί στον αρχικό κατάλογο των παθόντων.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ