Μάτι: Δεύτερη δίκη για τους εγκαυματίες – Στο εδώλιο ξανά οι 21 κατηγορούμενοι

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη για την τραγωδία στο Μάτι , μία δεύτερη αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα η οποία αφορά στους εγκαυματίες που άφησε πίσω της η φονική πυρκαγιά και δεν είχαν συμπεριληφθεί στον αρχικό κατάλογο με συνέπεια να μην συμμετέχουν στην εν εξελίξει δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Της Άννας Κανδύλη

Η προκαταρκτική έρευνα για το συγκεκριμένο κομμάτι της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από σχετική απόφαση του δικαστηρίου και ολοκληρώθηκε με τις ανωμοτί καταθέσεις των 21 κατηγορουμένων , των ίδιων που δικάζονται και για την κύρια υπόθεση. Η έρευνα ολοκληρώθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα καθώς τον Ιούλιο του 2023 οι αξιόποινες πράξεις για το συγκεκριμένο σκέλος παραγράφονται.

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τότε πρέπει να έχει επιδοθεί κλήση στους κατηγορουμένους για να παραταθεί και ο χρόνος παραγραφής από τα πέντε στα οκτώ χρόνια. Να σημειωθεί ότι λόγω της αλλαγής της νομοθεσίας οι κατηγορούμενοι στο πλαίσιο της δεύτερης δίκης θα δικαστούν για τα ίδια αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα αλλά λόγω ειδικής δωσιδικίας των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημελλημάτων της Αθήνας .

Την ίδια ώρα στην κύρια δίκη συνεχίστηκε σήμερα για 15η μέρα η κατάθεση του δικαστικού πραγματογνώμονα Δημήτρη Λιότσιου ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις της υπεράσπισης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ