Μάρτυρας – κλειδί στη δίκη για το βιτριόλι – Ποιος είναι ο 41χρονος

Η Ιωάννα θα είναι παρούσα σε κάθε συνεδρίαση του δικαστηρίου για την επίθεση με το βιτριόλι, περιμένοντας να εμφανιστεί η κατηγορούμενη και να της δώσει μια απάντηση για τους λόγους που την οδήγησαν στην αποτρόπαια πράξη της εκείνο το πρωινό της 20ής Μαΐου του 2020.

της Άννας Κανδύλη

Η 35χρονη γυναίκα, που εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο προσπαθεί να επουλώσει όχι μόνο τις σωματικές, αλλά και τις ψυχικές της πληγές μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε, προσήλθε την περασμένη Τετάρτη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας όπου ξεκίνησε η δίκη της 36χρονης Εφης Κ., επιδεικνύοντας μια απίστευτη δύναμη ψυχής και κόντρα στις συστάσεις των γιατρών της.

Σε αντίθεση με την κατηγορούμενη, που προφανώς δείλιασε να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με το θύμα της και επέλεξε να «κρυφτεί» στο κελί της φυλακής. Απάντηση στο «γιατί» της Ιωάννας θα επιχειρήσει να δώσει και το δικαστήριο, αφού η 36χρονη έχει ομολογήσει την πράξη της, αποδίδοντάς τη σε «προσωπικό» της θέμα για το οποίο θεωρούσε υπεύθυνη την Ιωάννα.

Ποιο είναι αυτό; Από τα όσα σχετικά στοιχεία υπάρχουν στη δικογραφία και από τις συνομιλίες με… χαρτορίχτρες που κατέγραφε η κατηγορούμενη, μήλον της Εριδος φαίνεται πως ήταν ένας άνδρας.

Οπως όμως προκύπτει, όλο αυτό ήταν μόνο στο μυαλό της δράστιδος.

Ο 41χρονος σήμερα άνδρας έχει κληθεί να καταθέσει στο δικαστήριο ως μάρτυρας για την υπόθεση. Την περασμένη Τετάρτη, πρώτη ημέρα της δίκης, το όνομά του αναγνώστηκε μαζί με τα ονόματα των υπόλοιπων 38 μαρτύρων που έχουν προτείνει οι δικηγόροι της Ιωάννας. Ο ίδιος, την ημέρα εκείνη, δεν έδωσε το «παρών» στο δικαστήριο.

Ομως, στις επόμενες δικάσιμες για την επίθεση με το βιτριόλι, η μαρτυρία του ενδέχεται να ρίξει φως σε κάποια από τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης, κυρίως σε αυτά που αφορούν το κίνητρο της αρρωστημένης επίθεσης.

Κατά το στάδιο της προδικασίας, στην κατάθεση που είχε δώσει ο 41χρονος ήταν ξεκάθαρος: «Με την εν λόγω γυναίκα (σ.σ.: την κατηγορούμενη) δεν έχουμε σταθερή σχέση και γνωρίζω ελάχιστα για την προσωπική της ζωή.

Παράλληλα, το χρονικό διάστημα που τη γνωρίζω, μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής messenger, λόγω των κοινών γνωστών που είχαμε, μου βγήκε σαν προτεινόμενη διαδικτυακή φίλη μία ακόμη γυναίκα με το όνομα Ιωάννα, στην οποία και έκανα αίτημα φιλίας. Με την εν λόγω γυναίκα ανταλλάξαμε κάποια 5-10 τυπικά μηνύματα, πλην όμως δεν βρεθήκαμε ποτέ από κοντά και δεν υπήρξε εδώ και ένα έτος περαιτέρω επαφή μαζί της».

Βιτριόλι επίθεση

Και η Ιωάννα, όμως, στην κατάθεση που έδωσε στις 11 Ιουνίου 2020, την ημέρα που συνελήφθη η κατηγορούμενη, όταν της έδειξαν φωτογραφία της και τη ρώτησαν αν τη γνωρίζει ή αν έχει κάποια έχθρα μαζί της, εκείνη απάντησε πως όντως τη γνωρίζει, αλλά τόνισε ότι «δεν έχω φιλικές σχέσεις μαζί της και δεν έχω καμία έχθρα μαζί της…». Στα… μαλακά Η κατηγορούμενη επιχειρεί τώρα να πείσει πως η πρόθεσή της δεν ήταν να σκοτώσει την Ιωάννα.

Μέσω του συνηγόρου της, Σάκη Κεχαγιόγλου, ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βαριά σκοπού μενη σωματική βλάβη, αδίκημα που τιμωρείται με μικρότερη ποινή.

Ο Απόστολος Λύτρας για την επίθεση με το βιτριόλι

Ο εκ των συνηγόρων του θύματος Απόστολος Λύτρας, όμως, σημειώνει στη Realnews πως τα στοιχεία είναι συντριπτικά εις βάρος της 36χρονης:

«Θέλω κατ’ αρχάς να επισημάνω ότι τόσο ο εισαγγελέας που άσκησε την ποινική δίωξη όσο και ο εισαγγελέας που πρότεινε την παραπομπή της κατηγορουμένης, αλλά και το δικαστικό συμβούλιο που αποφάνθηκε για την παραπομπή της κατηγορουμένης, έκριναν ότι το αδίκημα που τέλεσε η κατηγορούμενη και για το οποίο πρέπει να παραπεμφθεί στο ακροατήριο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών είναι αυτό της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ολοι οι ανωτέρω δικαστικοί λειτουργοί έκριναν ότι αυτός είναι ο ορθός νομικός χαρακτηρισμός της πράξης, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της συγκεκριμένης υπόθεσης. Δηλαδή, λόγω του μέσου που χρησιμοποίησε η κατηγορούμενη (καυστικό υγρό βιτριόλι) το οποίο όποιος το προμηθεύεται γνωρίζει ότι είναι ικανό να προκαλέσει θάνατο.

Μάλιστα, για να το προμηθευτεί κανείς, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση με τα στοιχεία του κατόχου, αλλά και τον σκοπό χρήσης του, ακριβώς λόγω της τεράστιας επικινδυνότητας του συγκεκριμένου καυστικού υγρού, ενώ και στις ενδείξεις του αναγράφεται “Προσοχή: Κίνδυνος Θάνατος”.

Αλλά και λόγω της πρωτοφανούς μεγάλης ποσότητας, της πυκνότητας αυτού και της εγγύτητας με την οποία έγινε η επίθεση.

Τα ανωτέρω, σε συνδυασμό με τα λοιπά στοιχεία της δικογραφίας, ενδεικτικώς και με το γεγονός ότι η καθ’ ομολογίαν δράστις μετά την αποτρόπαια πράξη της αναζητούσε τρόπους να προσεγγίσει την Ιωάννα στο νοσοκομείο, αλλά και τρόπους θανάτωσης (ενέσεις, δηλητήριο που δεν ανιχνεύεται κ.ά.) καταδεικνύουν ότι σκοπός της ήταν να της αφαιρέσει τη ζωή».

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Βιτριόλι Ιωάννα

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

 

Βιτριόλι Ιωάννα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ