Μανωλάδα: Στις φλόγες τυλίχθηκαν οι παράγκες εργατών – Δύο τραυματίες

Φωτιά ξέσπασε στις παράγκες που έμεναν οι εργάτες γης στη Μανωλάδα.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή τα ξημερώματα. Οι εργάτες στα φραουλοχώραφα πετάχτηκαν από τον ύπνο τους λόγω πυρκαγιάς που είχε κυκλώσει τις παράγκες τους.

Από τη φωτιά δεν έμεινε τίποτα όρθιο, ενώ δύο τουλάχιστον εργάτες υπέστησαν εγκαύματα στην προσπάθειά τους να σβήσουν τη φωτιά.

Εκείνη την ώρα στις 15 παράγκες που τυλίχθηκαν στις φλόγες βρίσκονταν 34 άτομα, 24 από το Πακιστάν και 10 από Μπαγκλαντές, όπως αναφέρει το pelop.gr.

Τραυματίστηκαν με εγκαύματα τουλάχιστον δύο εργάτες. Κάηκαν πρόβατα και κότες που είχαν για δική τους χρήση, καθώς και τα υπάρχοντά τους, ανάμεσα σε αυτά και έγγραφα, όπως διαβατήρια, χρήματα αλλά και ψυγεία και κουζίνες και ένα μοτοποδήλατο.

Το νέο περιστατικό, ανοίγει ξανά τη συζήτηση για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των εργατών γης στα φραουλοχώραφα.

Η κίνηση ΚΕΕΡΦΑ, με ανακοίνωσή της, απαιτεί τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και την απόδοση νομιμοποιητικών εγγράφων σε όλους τους εργάτες γης και αμοιβές σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αξιοπρεπείς χώρους στέγασης.

Οι εργάτες γης στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας και της Βουπρασίας, έχουν συμφωνήσει με τις ομάδες παραγωγών σε αύξηση του ημερομισθίου στα 27 ευρώ από τα 24 που ίσχυε παλαιότερα, όπως επίσης και στην αποζημίωση της υπερωρίας.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.