Μάνδρα: Στα εγκληματολογικά εργαστήρια το καμένο αυτοκίνητο του επιχειρηματία – Νέα μαρτυρία για δύο ύποπτες μηχανές

Μία νέα μαρτυρία έρχεται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση δολοφονίας του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά, το απόγευμα της Τετάρτης (8/2) στη Μάνδρα.

Κάτοικος της περιοχής, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ανέφερε ότι δύο με τρεις μέρες πριν από την μαφιόζικη εκτέλεση του 59χρονου επιχειρηματία, είχε δει δύο μηχανές με τέσσερις αναβάτες, που του φάνηκαν ύποπτοι, στο συγκεκριμένο σημείο. Ο μάρτυρας υποστηρίζει ότι ήταν την ίδια ώρα, γύρω στις 6.30 με 7.00 το απόγευμα, ενώ οι αναβάτες συζητούσαν μεταξύ τους.

Και η συγκεκριμένη μαρτυρία αναμένεται να μπει στο μικροσκόπιο των αρχών, καθώς εάν ευσταθεί, τότε ενισχύεται το σενάριο ότι οι δράστες ήταν επαγγελματίες και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να είχαν κάνει «πρόβα» της εκτέλεσης, ώστε να αποφύγουν τυχόν «λάθη».

Οι εκτελεστές γάζωσαν με τουλάχιστον 18 σφαίρες τον Χρήστο Γιαλιά, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, και στη συνέχεια πυρπόλησαν το όχημα. Μάλιστα, άφησαν εντός του αυτοκινήτου και το καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν, ώστε να εξαφανίσουν τα ίχνη τους και να δυσκολέψουν τις προσπάθειες των αρχών να τους ταυτοποιήσουν.

Η έρευνα των αξιωματικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών στην περιοχή της δολοφονίας, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να συλλέξουν στοιχεία από τον τόπο της εκτέλεσης, που ενδεχομένως τους βοηθήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Τα απομεινάρια του καμένου αυτοκινήτου έχουν ήδη μεταφερθεί στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να γίνουν περαιτέρω έρευνες.

Οι αρχές λαμβάνουν ταυτόχρονα μαρτυρίες από το περιβάλλον του 59χρονου επιχειρηματία, ώστε να διαπιστώσουν αν είχε εχθρούς, αλλά και πώς ήταν δυνατόν οι εκτελεστές του να γνώριζαν ότι δεν είχε μαζί του την προσωπική του ασφάλεια. Υπενθυμίζεται ότι η οικιακή βοηθός του, ανέφερε σε δηλώσεις της ότι ο 59χρονος είχε πάντα μαζί του προσωπική ασφάλεια, καθώς ήταν γνωστή η ακριβή ώρα που θα επέστρεφε στο σπίτι του.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ