Μακελειό στη Γλυφάδα: Αυτός είναι ο 76χρονος Αιγύπτιος που δολοφόνησε τρία άτομα και αυτοκτόνησε

Αυτός είναι ο 76χρονος Αιγύπτιος που εκτέλεσε εν ψυχρώ με μία και μοναδική σφαίρα στο κεφάλι την ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής εταιρείας European Navigation, Μαρία Καρνέση, το πρωί της Δευτέρας (12/02) στη Γλυφάδα, και στη συνέχεια σκότωσε και τον γαμπρό της Αντώνη Βλασσάκη καθώς και τον πρώην καπετάνιο-εργαζόμενο της επιχείρησης Η.Κ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο 76χρονος «Άρης» όπως τον φώναζαν, αλλά κατά πληροφορίες το πραγματικό του όνομα ήταν Ελ Μπουράι, εργαζόταν επί 36χρόνια στην ναυτιλιακή εταιρεία και πρόσφατα απολύθηκε, στα εξοχικά που διατηρούσε η οικογένεια, ενώ θεωρούνταν και άνθρωπος εμπιστοσύνης, καθώς έμενε στην έπαυλή της στην Γλυφάδα, όπου ζούσε η Μαρία Καρνέση, και φρόντιζε την υπερήλικη μητέρα της.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις υπαλλήλων της εταιρείας αλλά και συγγενών των θυμάτων, η οικογένεια φέρεται να ανακοίνωσε στον 76χρονος , ότι δεν τον χρειάζονται ούτε για την φροντίδα της ηλικιωμένης γυναίκας, και ότι πρέπει να αποχωρήσει από το σπίτι τους και να παραδώσει τα κλειδιά. Ο 76χρονος Αιγύπτιος φέρεται ότι δεν το άντεξε, και στη συνέχεια, σήμερα το πρωί, ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει, αφού μπούκαρε στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας, με μία καραμπίνα, και αφαίρεσε τρεις ζωές.

«Τα αφεντικά ψάχνω, θα τους σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω»

Συγκεκριμένα, όλα συνέβησαν περίπου στις 10:00 το πρωί. Ο δράστης είχε κρατήσει το μπουτόν από το γκαράζ, απ’ όπου και μπήκε στο κτίριο. Σε έναν από τους εργαζόμενους που είδε εκείνη την στιγμή, είπε: «ήρθα να λύσω τους λογαριασμούς μας. Τα αφεντικά ψάχνω, θα τους σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω», και ζητούσε από όλους τους υπαλλήλους να αποχωρήσουν.

Στόχος του ήταν ξεκάθαρα οι τρεις εφοπλιστές, και κανένας άλλος. Ανέβηκε στον πρώτο όροφο, όπου βρέθηκε ενώπιον των θυμάτων, και χωρίς κανέναν δισταγμό, τους αφαίρεσε την ζωή με την καραμπίνα. Νεκροί από τα πυρά του 70χρονου Αιγύπτιου, είναι η Μαρία Καρνέση -ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής εταιρείας και αδελφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση- ο γαμπρός της, Αντώνης Βλασσάκης και ο πρώην καπετάνιος-εργαζόμενος της επιχείρησης Η.Κ, ο οποίος προσπάθησε να μπει στη μέση και να του πάρει την καραμπίνα, στην προσπάθειά του να αφοπλίσει τον δράστη, και φέρεται να δέχθηκε μία σφαίρα πισώπλατα.  Στη συνέχεια ο 70χρονος επέστρεψε στο υπόγειο και έβαλε τέλος στη ζωή του. Σημειώνεται ότι εντός του οχήματός του, εντοπίστηκε και ένα περίστροφο.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ανακοίνωση για την αιματηρή επίθεση στη ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα, εξέδωσε πριν από λίγο η ΕΛ.ΑΣ.

Αναλυτικά, αναφέρονται τα εξής:

«Σήμερα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10:11, ενημερώθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης, από υπάλληλο ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, ο οποίος βρισκόταν εντός των εγκαταστάσεων, για περιστατικό με πυροβολισμούς.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, της Άμεσης Δράσης, της Ο.Π.Κ.Ε., της Τροχαίας καθώς και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ στο σημείο προσήλθε ομάδα της Ε.Κ.Α.Μ. και διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή γύρω από την εταιρεία και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντός του κτηρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας απεγκλωβίστηκαν δύο εργαζόμενες της εταιρείας.

Όπως διαπιστώθηκε, ο πρώην εργαζόμενος, εισήλθε στο κτήριο και, έχοντας στην κατοχή του καραμπίνα, πυροβόλησε τραυματίζοντας θανάσιμα τρία άτομα, τα οποία βρίσκονταν στον πρώτο όροφο του κτηρίου.

Ακολούθως, ο 76χρονος εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένος σε αποθήκη του υπογείου των εγκαταστάσεων. Δίπλα του βρέθηκε η καραμπίνα που έφερε.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα με το οποίο είχε μεταβεί στην εταιρεία ο δράστης, βρέθηκε ένα περίστροφο.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ