Μαίνονται οι φωτιές σε Δυτική Αττική, Λουτράκι και Ρόδο: Στη μάχη τα εναέρια μέσα – Ανησυχία για τις αναζωπυρώσεις

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι στα μέτωπα της φωτιάς που βρίσκονται σε εξέλιξη και συγκεκριμένα σε Δυτική Αττική, Λουτράκι και Ρόδο. Ο μεγάλος φόβος είναι οι αναζωπυρώσεις και γι’ αυτό το βάρος πλέον πέφτει εκεί, προκειμένου να μην χαθεί το στοίχημα.  Ήδη με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν και οι εναέριες δυνάμεις προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Nύχτα αγωνίας για τα πύρινα μέτωπα σε Μάνδρα, Λουτράκι και Ρόδο – Ολονύχτια μάχη των χερσαίων δυνάμεων

Στην Δυτική Αττική, όπου υπάρχει το ανησυχητικό ενεργό μέτωπο στην Βλυχάδα στα Μέγαρα – από τη φωτιά που ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια και επεκτάθηκε προς τα εκεί- επιχειρούν ήδη 5 αεροσκάφη, 7 ελικόπτερα και ένα συντονιστικό.

Στο Λουτράκι απογειώθηκαν και επιχειρούν 4 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα και ένα συντονιστικό.

Φωτιά στο Λουτράκι: «Αυξήθηκε η ένταση των ανέμων» – Ολονύχτια μάχη με τις διαρκείς αναζωπυρώσεις

Εναέρια μέσα επιχειρούν και στην Ρόδο με ρίψεις νερού σε δύσβατες χαράδρες.

Φωτιά στη Βλυχάδα: «Αν περάσει το δρόμο χαθήκαμε» – Μάχη για να μη περάσουν οι φλόγες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Ν. Περάμου

Μεγάλη η περίμετρος της φωτιάς

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην Δυτική Αττική η περίμετρος της φωτιάς είναι μεγάλη και οι εστίες διάσπαρτες με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο το έργο της κατάσβεσης και ειδικά όταν με το πρώτο φως της ημέρας ενισχύθηκε και η ένταση των ανέμων.

Κύριο μέλημα της Πυροσβεστικής ήταν να μην περάσει η πυρκαγιά την Εθνική Οδό και ως έναν βαθμό αυτό επιτεύχθηκε. Η μάχη με τις φλόγες στο μέτωπο της Βλυχάδας ήταν ολονύχτια και συνεχίζεται.

Οι φλόγες πέρασαν την κορυφογραμμή προς Βλυχάδα – Νέα Πέραμο, αλλά η φωτιά οριοθετήθηκε αφού έφθασε μέχρι τις αυλές των σπιτιών. Ένα άλλο μέτωπο κινήθηκε τη νύχτα προς το πεδίο βολής Κανδύλη.

Στον οικισμό Νέα Ζωή, όπου χθες κάηκαν σπίτια, οι Αρχές είναι σε επιφυλακή, λόγω φόβου για αναζωπυρώσεις.

Στα Δερβενοχώρια η φωτιά είναι σε ύφεση, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων, υπάρχουν επίσης αναζωπυρώσεις. Ωστόσο, οι οικισμοί Πράσινο, Πάνακτος και Στεφάνι δεν απειλούνται.

Λουτράκι: Απέτρεψαν να φτάσει η φωτιά στα διυλιστήρια

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να κρατήσουν σε απόσταση ασφαλείας τη φωτιά από τα διυλιστήρια, ενώ στο Πανόραμα Λουτρακίου, που είναι αρκετά πυκνοκατοικημένη περιοχή, υπήρξαν νέες αναζωπυρώσεις που απειλούσαν την περιοχή, με το βάρος των πυροσβεστικών δυνάμεων να πέφτει στον οικισμό «Γλυκιά Ζωή». Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για έξι μήνες, κηρύχθηκε ο δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα – Ρυθμίσεις στο ρεύμα προς Κόρινθο

Ενημέρωση για την κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, λόγω της μεγάλης φωτιάς στο Λουτράκι, εξέδωσε η Τροχαία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου από τον κόμβο της Επιδαύρου μέχρι τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα.

Επιπλέον, στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο της Επιδαύρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Κόρινθο η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από την αριστερή και μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας παραμένει κλειστή.

Ανησυχία για την Ρόδο

Μάχη με τις φλόγες δίνουν αυτή την ώρα πυροσβεστικές δυνάμεις στον Έμπωνα, στην δυτική πλευρά της Ρόδου, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι. Δυσκολίες προκαλεί η μορφολογία του εδάφους. Ήδη επιχειρούν εναέρια μέσα με ρίψεις νερού σε δύσβατες χαράδρες. Μέριμνα λαμβάνεται ώστε να μην προσεγγίσει η φωτιά τα χωριά Λάερμα και Απόλλωνα.

Με σπασμένη φωνή στις 03:00 τα ξημερώματα ο Παναγιώτης Εγγλέζος μιλώντας στην Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου από την Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου  ανέφερε ότι «δεν μπορούμε πλέον να πολεμήσουμε αυτό το πράγμα. Είναι συνεχείς οι αναζωπυρώσεις. Είναι υπεράνθρωπες οι προσπάθειες. Πηγαίνει προς το δάσος των Λαέρμων».

Υψηλές θερμοκρασίες, ισχυροί άνεμοι

Σύμφωνα με επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και τις επόμενες ημέρες, ενώ οι άνεμοι θα φθάνουν στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ.

Σήμερα εκτιμάται πως υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Κρήτη, Κυκλάδες, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία και Ψαρά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ