Μαίνεται η φωτιά στην Σαμοθράκη – Ζητούν ενισχύσεις από Θεσσαλονίκη

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς, που κατακαίει πυκνόφυτο δάσος στην Σαμοθράκη, από το πρωί της Τρίτης. Η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Πηγές Γριάς Βάθρας Πρίνος Σαμοθράκης. 

Αρμόδιοι φορείς ζητούν ενισχύσεις από την Θεσσαλονίκη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr το πύρινο μέτωπο έχει μετατοπιστεί πάνω από τα Θερμά, στην ορεινή πλευρά του νησιού.

Ο δήμαρχος Νικόλαος Γαλατούμος μιλώντας στην ιστοσελίδα τόνισε ότι έως τώρα δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ωστόσο πλήττεται το οικοσύστημα του νησιού.

“Ελπίζουμε ότι η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο πριν σταματήσουν οι ρίψεις των εναέριων μέσων όταν δύσει ο ήλιος”, ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι έχει ζητηθεί η συνδρομή Ericsson από τηΝ Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 25 πυροσβέστες, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (συμπεριλαμβανόμενων 11 πυροσβεστών που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Αλεξανδρούπολη) και τέσσερα οχήματα.

Συνδρομή από Ε.Σ. με 10 στελέχη καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

Η φωτιά είναι ορατή από μακριά, και σε όσους ταξιδεύουν προς το νησί, ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις ότι πιθανόν να προκλήθηκε από κεραυνό.

Το σημείο όπου μαίνεται η πυρκαγιά είναι εξαιρετικά δύσβατο, ενώ πνέουν άνεμοι έντασης 4 μποφόρ, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης.

φωτιά Σαμοθράκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ