Μαίνεται η φωτιά στην Κέρκυρα – Μεταφέρθηκαν οι πρώτοι τουρίστες σε ασφαλή σημεία – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Ολονύχτια είναι η μάχη με τις φλόγες στην Κέρκυρα με τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεσή της, ενώ αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη και η μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης των οικισμών που απειλούνται από την πύρινη λαίλαπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα πραγματοποιήθηκε εκκένωση τουριστών από την περιοχή Μπαρμάτι στο γήπεδο του Αγίου Μάρκου στον Ύψο, οι οποίοι μεταφέρονται αυτή την ώρα με τουριστικά λεωφορεία στο δημοτικό θέατρο και στον οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας.

Μάλιστα, οι πρώτοι τουρίστες έφτασαν στο δημοτικό θέατρο Κέρκυρας λίγο μετά τις 3:15.

Οι πρώτοι τουρίστες φτάνουν στο δημοτικό θέατρο

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, οι τουρίστες που μεταφέρονται από ξενοδοχειακές μονάδες στα παραπάνω σημεία είναι πάνω από 1.200.

Ταυτόχρονα, η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη και κατευθύνεται βόρεια της Κασσιόπης με ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής να επιχειρούν αυτή την ώρα για την κατάσβεσή της στο βουνό Παντοκράτορας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την πυροσβεστική για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στην Κέρκυρα επιχειρούν 50 πυροσβέστες, 26 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ