Λυκουρέζος για τέως βασιλιά Κωνσταντίνο: Θα έπρεπε να κηδευτεί με τις δέουσες τιμές

«Θα έπρεπε να κηδευτεί με τις δέουσες τιμές» δήλωσε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης να κηδευτεί ως ιδιώτης ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, με τον οποίο υπήρξε στενός φίλος.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας η εξόδιος ακολουθία – Ποιοι αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο γνωστός ποινικολόγος δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η ιστορία θα τον κρίνει αλλά ο θάνατος είναι θάνατος και πρέπει να τον τιμούμε».

Όπως είπε «πιστεύω πως θα έπρεπε να τιμηθεί περισσότερο, υπήρξε για 10 χρόνια συνταγματικός βασιλεύς της Ελλάδας και αρχηγός του Ενόπλων Δυνάμεων και είθισται να αποδίδεται η τιμή του αξιώματος που έχει κάποιος που πεθαίνει». Μάλιστα, όπως τόνισε «το να γινόταν η κηδεία του με τις δέουσες τιμές δεν σημαίνει ότι δικαιώνεται η περίοδος της βασιλείας του. Όταν αποφασίζεται να κηδευτεί ως απλός ιδιώτης τότε είναι σα να αξιολογείται αρνητικά η περίοδος που βασίλευσε, όμως αυτό θα αξιολογηθεί ιστορικά και δεν θα πρέπει να υπάρχει τέτοια εμπλοκή».

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Σε δύο επίπεδα τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την κηδεία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ