“Λύγισε” ο Μαρκουλάκης: Δεν κρύβομαι ποτέ – Είμαι φίλος με τουλάχιστον δύο από τους καταγγελλόμενους

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, μίλησε για το κίνημα «metoo» που έχει προκύψει μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, αλλά και λεκτική και ψυχολογική βία. “Δεν υπάρχει γιατί τώρα, δεν υπάρχει αυτή η ερώτηση. Τώρα ήρθε η στιγμή. Ήρθαν στην στιγμή που έπρεπε και άνοιξε μια πόρτα για να μπορέσουν οι άνθρωποι να μιλήσουν. Το γιατί τώρα είναι μια άστοχη ερώτηση” τόνισε.

«Πρόκειται για μια επώδυνη στιγμή για το θέατρο, όπως και στις γέννες, όμως, οι επώδυνες στιγμές μπορεί να φέρουν κάτι ελπιδοφόρο και καλό», δήλωσε ο ηθοποιός. Υποστήριξε πως τα θύματα έχουν δείξει μια τρομερή γενναιότητα και μέσα από το κίνημα αυτό, «έχουμε αυτή τη στιγμή μια κατάσταση που έχει αναστατώσει το θέατρο, όμως θα φέρει κάτι πολύ σημαντικό».

«Θα φέρει μια καινούρια εποχή οπού τα θύματα, οι καταγγελλόμενοι και οι καταγγέλλοντες δεν θα είναι άνθρωποι με όνομα και επώνυμο ισχυρό. Μια καινούρια εποχή οπού τα θύματα, οι καταγγελλόμενοι και οι καταγγέλλοντες δεν θα είναι άνθρωποι με όνομα και επώνυμο ισχυρό. Μια εποχή όπου οι άνθρωποι δεν θα φοβούνται να πάνε στην εργασία τους, να μιλήσουν για ανάρμοστες συμπεριφορές και θα έχουν τα εργαλεία για να το αντιμετωπίσουν», τόνισε ο ηθοποιός.

Επεσήμανε ότι το θέατρο δεν είναι έτσι και θα ήταν τρομερό λάθος να πιστέψει κανείς κάτι τέτοιο. Υπάρχουν άνθρωποι με ταλέντο και ψυχή, οι οποίοι προσφέρουν τα πάντα.

“Όλοι στο θέατρο είμαστε ένα μικρό χωριό” υπογράμμισε, τονίζοντας πως «από κάποιες ιστορίες που είχα ακούσει δεν έπεσα από τα σύννεφα, με κάποιες άλλες έπεσα».

«Δεν υπάρχει τρόπος να αντιδράσεις» είπε, λέγοντας ότι το θέατρο δεν είχε τα εργαλεία για να καταγγείλει τέτοιες καταστάσεις.

“Στον λόγο της τιμής μου δεν θέλω να καλύψω κανέναν και δεν θέλω να καλύψω ούτε τον εαυτό μου, ούτε κανέναν” υπογράμμισε.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «οι σεξουαλικές συμπεριφορές γίνονται εν κρυπτώ» και, ερωτηθείς για την περίπτωση του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού που καταγγέλλεται για περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης, σημείωσε ότι είναι στενός φίλος και συνεργάτης με τουλάχιστον δύο από τους καταγγελλόμενους, ωστόσο ποτέ μπροστά του δεν συνέβη κάποια κακοποιητική συμπεριφορά.

«Είναι θεμιτή η ανάγκη του κόσμου να προσπαθήσει να καταλάβει. Τα πράγματα που ακούγονται είναι αποτρόπαια και φρικτά. Είμαι φίλος και συνεργάτης με παραπάνω από ένα από τα πρόσωπα που καταγγέλλονται. Με κανέναν από τους ανθρώπους αυτούς δεν κάναμε παρέα, παρέα μιας καθημερινότητας. Αλλά και παρέα να κάναμε δεν μπορείς να γνωρίζεις τι κάνει ο άλλος όταν δεν είναι μαζί σου ή όταν γυρίζει σπίτι του. Εγώ μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητα μόνο για τις δικές μου πράξεις. Γνωρίζω γιατί υπάρχει επιθεση στο πρόσωπό μου, γίνεται πολλά χρόνια» υπογράμμισε.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης είπε ακόμη ότι δέχεται επιθέσεις εδώ και πολλά χρόνια. Ο ηθοποιός βούρκωσε και σχεδόν δάκρυσε, όταν αναφέρθηκε σε περιπτώσεις ανθρώπων που, μέσα από τα social media, του εύχονταν «να πάθει τον καρκίνο».

“Έχω ακούσει απίστευτα ψέματα για το πρόσωπό μου, δεν μπορώ να μιλήσω για κανέναν άλλον. Δεν φοβάμαι τίποτα και κανέναν. Τα ψέματα είναι αδιανόητα για μένα. Αν τα παρακολουθούσα θα έπαιρνα ηρεμιστικά. Twitter δεν είχα ποτέ και έκλεισα τον λογαριασμό μου στο FB στις 12 Ιανουαρίου, πριν τις καταγγελίες της Μπεκατώρου. Το ήξεραν πολλοί, το έκλεισα για λόγους προσωπικούς για να ασχοληθώ με την δουλειά μου” πρόσθεσε. “Έχω ακούσει ότι έχω εμπλακεί σε μαχαιρώματα, ότι έχω μεταφέρει πρόσωπα” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, αναφέρθηκε σε κακοποιητική συμπεριφορά σκηνοθέτη σε φίλο του, στην οποία υπήρξε μάρτυρας, αλλά ο φίλος του, του ζήτησε να μην παρέμβει, ξεκαθαρίζοντας ότι η υπόθεση αυτή δεν έχει να κάνει με σεξουαλική κακοποίηση. “Ζήτησα να επέμβω, να του μιλήσω και να του πω τι είναι αυτά που κάνεις και μου είπε το φιλικό μου πρόσωπο να μην το κάνω, ότι θα το λύσουμε με κάποιον τρόπο. Δεν πρόκειται να αποκρύψω τίποτα” περιέγραψε.

Από τον κόσμο ζήτησε να παραμείνει ψύχραιμος και να αφήσει τις τελικές κρίσεις για τους αρμόδιους. «Θα κριθούν όλοι για όσα έκαναν», υπογράμμισε.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.