Νέα μήνυση κατά γνωστού ηθοποιού – σκηνοθέτη – Το θύμα καταγγέλλει βιασμό σε ηλικία 14 ετών

Της Άννας Κανδύλη

Άλλη μία μήνυση σε βάρος του γνωστού ηθοποιού – σκηνοθέτη, αυτή τη φορά για βιασμό που φέρεται να έχει τελεστεί το 2010, κατατέθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Ο μηνυτής ο οποίος κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης ήταν 14 ετών δεν προέρχεται από τον καλλιτεχνικό χώρο και η πράξη που καταγγέλλει δεν έχει παραγραφεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καταγγέλλων αναφέρει ότι τον προσέγγισε στην πλατεία του Μεταξουργείου. Του υποσχέθηκε ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο, προβάλλοντάς του τον κύκλο των γνωριμιών του. Υποστηρίζει ακόμη ότι συχνά πήγαιναν σε συναυλίες και εν τέλει ο καταγγελλόμενος τον βίασε στο σπίτι του. Το θύμα μιλάει και για άλλα παιδιά , που ο σκηνοθέτης- ηθοποιός δεχόταν στο σπίτι του.

Όπως δήλωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του μηνυτή Γιάννης Βλάχος: «Κατατέθηκε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών μήνυση για βιασμό σε βάρος ανηλίκου. Το έγκλημα φέρεται να τελέστηκε το 2010 όταν το θύμα ήταν ηλικίας 14 ετών, μαθητής Β´ τάξης Γυμνασίου. Το έγκλημα τιμωρείται ως κακούργημα και δεν έχει παραγραφεί. Ως δράστης πασίγνωστος-ηθοποιός το όνομα του οποίου απασχολεί τελευταίος εντόνως τη δημοσιότητα. Ζητάω να παρέμβει άμεσα και να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες δικαστικής διερεύνησης της μήνυσης διότι από τα πραγματικά περιστατικά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερομένου ως δράστη στο κοινωνικό σύνολο».

Στη δικαιοσύνη η Μενδώνη

Την ίδια ώρα μηνυτήρια αναφορά – υπόμνημα κατέθεσε το πρωί της Παρασκευής στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ζητώντας να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος από τη δικαιοσύνη. Η αναφορά της διαβιβάζεται αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να συσχετιστεί με την ερευνώμενη υπόθεση. Η υπουργός θέτει στη διάθεση της δικαιοσύνης όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση στην υπόθεση των καταγγελιών με επίκεντρο πρόσωπα από το χώρο του θεάτρου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ