Λοβέρδος στον Realfm 97,8: Γιατί δεν έχει μεταφερθεί η υπόθεση Βαλυράκη στο Ανθρωποκτονιών; Καλύπτουν κάποιον;

Στην υπόθεση του θανάτου του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, αναφέρθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Δεν πέφτει φως στην υπόθεση Βαλυράκη. Χθες κατέθεσα, πήρα μια πρωτοβουλία ως προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, αγόρευσα και στη Βουλή δύο ή τρεις φορές, το λέω και εδώ και θα το λέω όπου μπορώ ότι δεν είναι δυνατόν εδώ και τέσσερις πλέον μήνες μετά τα όσα συνέβησαν – να μην τα χαρακτηρίσω -να υπάρχουν μαρτυρίες περί δολοφονίας από αυτόπτες μάρτυρες και η υπόθεση να είναι καθηλωμένη στον τόπο του εγκλήματος” τόνισε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

“Να μην μεταφέρεται ο φάκελος στον τμήμα Ανθρωποκτονιών, δίωξη να μην ασκείται και το υπουργείο Δικαιοσύνης κοιτάει. Θα μου πείτε μπορεί το υπουργείο Δικαιοσύνης να κάνει κάτι; Μπορεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον χωρίς να παρεμβαίνει. Είναι δυνατόν να στεκόμαστε ακόμα στην προανάκριση; Ενώ υπάρχουν μαρτυρίες; Εγώ δεν λέω ούτε υπαγορεύω σε κανέναν να προτείνει την άσκηση δίωξης. Ούτε είμαι λιμενικός υπάλληλος ούτε εισαγγελέας. Λέω όμως ότι η υπόθεση αυτή εφόσον υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας που λέει είδα να τον χτυπούν στο κεφάλι, αυτή η υπόθεση κρίμα που δεν έχει μεταφερθεί στο Ανθρωποκτονιών και κρίμα που δεν έχει γίνει κάτι περισσότερο από τη συνέχεια της γραφειοκρατικής προκαταρκτικής εξέτασης. Καλύπτουν κάποιον;” κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ