Λουτράκι: «Πονάει και δεν μπορεί να φάει» λέει η μητέρα του μαθητή που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού μέσα σε ΕΠΑΛ

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε την περασμένη Παρασκευή ένας μαθητής της Β’ Λυκείου στο Λουτράκι. Ο 16χρονος διακομίστηκε και νοσηλεύεται στο ΚΑΤ, με σοβαρά κατάγματα στην κάτω γνάθο και πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Οι γονείς του 16χρονου καταγγέλλουν τους καθηγητές για αδιαφορία καθώς το περιστατικό σημειώθηκε μέσα στο σχολείο.

Λουτράκι: Στο ΚΑΤ μαθητής μετά τον ξυλοδαρμό του στο ΕΠΑΛ – Μήνυση κατέθεσαν οι γονείς του

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας 22χρονος εξωσχολικός, έπιασε την κουβέντα στον ανυποψίαστο 16χρονο μαθητή. Του απέσπασε την προσοχή και στην συνεχεία ένας μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ επιτέθηκε στον 16χρονο πισώπλατα με μπουνιές και κλωτσιές. Ο ξυλοδαρμός συνέβη την ώρα του διαλείμματος κι ενώ ο μαθητής κατευθυνόταν από το 2ο ΕΠΑΛ στο 1ο, γιατί είχε μάθημα στα εργαστήρια.

Μετά την επίθεση, ο 16χρονος ήταν πεσμένος στο προαύλιο και αιμόφυρτος. Οι γονείς του μαθητή κάνουν λόγο για παντελή αδιαφορία των καθηγητών, καταγγέλλοντας ότι δεν προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στο παιδί, ούτε ενημέρωσαν τους γονείς. Επιπλέον, οι καθηγητές φέρονται να μην τιμώρησαν τον άλλο μαθητή για τον ξυλοδαρμό, ούτε να ενημέρωσαν την αστυνομία για την παρουσία εξωσχολικού στο σχολείο τους.

Μητέρα 16χρονου: «Πονάει. Ούτε μπορεί να μιλήσει, ούτε να φάει»

«Αυτό που αισθάνομαι είναι θυμός. Ήταν υποχρεωμένοι να με ενημερώσουν γιατί ο γιος μου είναι ανήλικος και πάει στο σχολείο τους. Δεν έγινε στον δρόμο, έγινε μέσα στο σχολείο. Και πάλι το διαψεύδουν, ενώ υπάρχουν μάρτυρες όλα τα παιδιά. Δεν ενημερώθηκα από το σχολείο, έπρεπε να με ενημερώσει ο γιος μου την κόρη μου και εκείνη εμάς» καταγγέλλει η μητέρα του 16χρονου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Δεν είναι φοβισμένος. Πονάει. Ούτε μπορεί να μιλήσει, ούτε να φάει, μόνο ό,τι πίνετε με καλαμάκι» ανέφερε για την κατάσταση του γιού της.

«Αυτό το σκηνικό σημειώθηκε στις τουαλέτες απ’ έξω που είναι ακριβώς από κάτω από τα γραφεία των καθηγητών. Εννοείται θα μπορούσαν να ακούσουν τις φωνές, είναι κοντινή η απόσταση. Ήμουν μπροστά στο τηλέφωνο που έκανε η μητέρα μου στο σχολείο και της είπαν “καλέστε αργότερα γιατί δεν ξέρουμε και είναι δική σας υποχρέωση να μάθετε τι έχει γίνει με το παιδί σας”. Αυτή ήταν η κουβέντα τους» ανέφερε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η αδερφή του 16χρονου.

Οι γονείς του 16χρονου μαθητή υπέβαλαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ η αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε τον ανήλικο δράστη του ξυλοδαρμού και τους γονείς του. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία. Στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ενημερώθηκαν για το βίαιο περιστατικό και ήδη το διερευνούν, ξεκαθαρίζοντας ότι εάν προκύψουν τυχόν ευθύνες καθηγητών, θα επιβάλλουν αυστηρές τιμωρίες.

Κόντρες μαθητών

Τον περασμένο Οκτώβριο έξω από το ίδιο σχολείο είχε γίνει άγρια συμπλοκή όπου ένας έφηβος είχε οδηγηθεί στο νοσοκομείο με τραύματα από μαχαίρι. Όπως καταγγέλλουν μαθητές, στα δύο ΕΠΑΛ δρουν πολλές συμμορίες, και για αυτόν τον λόγο τον τελευταίο καιρό υπάρχουν πολλές παραβατικές συμπεριφορές, κυρίως από μαθητές. «Είχε βάλει φωτιά σε μηχανή εν ώρα μαθήματος και βγήκαμε όλοι έξω» ανέφερε μία μαθήτρια του ΕΠΑΛ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, τα περιστατικά που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό. Ο ξυλοδαρμός του 16χρονου είναι το τρίτο περιστατικό που απασχολεί τις αρχές μέσα σε λίγους μήνες. Οι μαθητές καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχει αστυνόμευση στην περιοχή και ότι δεν υπάρχει αδιαφορία από όλους τους καθηγητές, αλλά φόβος.

Μαθητές της περιοχής, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφεραν πως τα βράδια δεν κυκλοφορούν μόνοι τους, ενώ ζητούν φύλαξη στο σχολείο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ