«Λουκέτο» σε δύο οικοτροφεία της Αττικής λόγω άθλιων συνθηκών διαβίωσης – Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ στο enikos.gr

Οριστικό λουκέτο βάζουν δύο οικοτροφεία Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης, το ένα στον Βύρωνα και το άλλο στο Ελληνικό, λόγω άθλιων συνθηκών διαβίωσης. Τα δύο οικοτροφεία φιλοξενούν 30 άτομα και για την προστασία τους υπήρξε παρέμβαση εισαγγελέα.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας στο enikos.gr, τονίζει ότι βρίσκονται στον “αέρα” τα άτομα αυτά, γιατί κανείς δεν ξέρει πού θα φιλοξενηθούν.

“Πρόκειται για δύο ξενώνες που φιλοξενούν ψυχικά πάσχοντες με νοητική στέρηση. Τα συγκεκριμένα ιδρύματα χρηματοδοτούνται τόσο από το κράτος όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Διαπιστώθηκαν άθλιες συνθήκες διαβίωσης και στα δύο οικοτροφεία. Δεν υπήρχε περίθαλψη, οι χώροι ήταν βρώμικοι, ενώ το φαγητό ήταν άθλιο”, δηλώνει ο κ. Γιαννάκος.

“Στο Δρομοκαΐτειο ειδοποιηθήκαμε ότι θα πρέπει να περιθάλψουμε εμείς αυτά τα 30 άτομα, στα δύο νέα οικοτροφεία που κατασκευάστηκαν κι έχουν επιλεγεί ήδη οι 40 πρώτοι πάσχοντες που θα φιλοξενηθούν. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε τα άτομα, αυτά. Η διοίκηση αρνήθηκε και τώρα το κράτος ψάχνει χώρο για να φιλοξενηθούν σε άλλα οικοτροφεία. Κανείς δεν ξέρει πού θα φιλοξενηθούν, βρίσκονται στο έλεός”, υπογραμμίζει ο κ. Γιαννάκος.

Τέλος, τονίζει ότι “πρέπει να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι στις ΜΚΟ, γιατί δεν είναι υπεράνω πάσης υποψίας”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ