Λοιμωξιολόγοι: Τι εισηγούνται για το ωράριο κυκλοφορίας και τη μουσική στην εστίαση

Τις τελικές προτάσεις τους προς την κυβέρνηση σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας και τη μουσική στην εστίαση, φέρονται να έχουν διαμορφώσει οι λοιμωξιολόγοι που συνεδριάζουν από το πρωί σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι ειδικοί εισηγούνται από το Σάββατο 12 Ιουνίου το ωράριο κυκλοφορίας να παραταθεί κατά μία ώρα, δηλαδή να διευρυνθεί έως τη 01:30 τα ξημερώματα και να ανοίξει η μουσική στην εστίαση. Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα μαγαζιά θα παίζουν μουσική σε χαμηλά ντεσιμπέλ, ενώ στις δεξιώσεις δεν θα υπάρχουν DJ. Επίσης, δεν θα επιτρέπονται οι όρθιοι θαμώνες.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, από την 1η Ιουλίου αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των καλεσμένων στις δεξιώσεις και να επιτραπεί η μουσική, αφού όμως πρώτα επανεκτιμηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, περίπου στα μέσα του μήνα.

Σημειώνεται ότι οι επίσημες ανακοινώσεις για την περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων θα γίνουν σήμερα από την κυβέρνηση. Τις αποφάσεις θα ανακοινώσει ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος θα συμμετέχει στην καθιερωμένη ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών που πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη στο Υπουργείο Υγείας, από τον Βασίλη Κικίλια. Σήμερα, η ενημέρωση αντί για τις 6 θα γίνει στις 7 το απόγευμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ