Lockdown: Κρίσιμο 48ωρο για τη χαλάρωση των μέτρων μετά το διπλό αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων και διασωληνωμένων

Κρίσιμα θεωρούνται τα δύο επόμενα 24ωρα για την υλοποίηση του σχεδίου χαλάρωσης των μέτρων κατά του κορονοϊού, μετά το διπλό “μαύρο” ρεκόρ κρουσμάτων και διασωληνωμένων ασθενών, που καταγράφηκε την Τετάρτη. Τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα Πέμπτη από τον ΕΟΔΥ αλλά και οι εξελίξεις αναφορικά με τις νοσηλείες, αναμένεται να μπουν στο “μικροσκόπιο” των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι θα συνεδριάσουν την Παρασκευή για να αναλύσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να εξετάσουν τον “οδικό χάρτη” για τη χαλάρωση κάποιων μέτρων και το άνοιγμα ορισμένων δραστηριοτήτων.

Από την κυβέρνηση εκτιμάται ότι οι “παρεμβάσεις” αυτές θα λειτουργήσουν ως “βαλβίδες αποσυμπίεσης” για την εκτόνωση της κρίσης. Εξάλλου, ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN ότι “όλοι μας είμαστε κουρασμένοι από την πολύμηνη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού”, εξέφρασε την εκτίμηση ότι τις επόμενες 10 ημέρες θα υπάρξει επιπέδωση της επιδημιολογικής καμπύλης και υπογράμμισε πως “θα πρέπει να εφαρμόσουμε μία ‘έξυπνη’ στρατηγική, ώστε να γίνουν εκ νέου ενεργοί οι πολίτες μας, χωρίς να υπονομεύουμε τη στρατηγική αναχαίτισης του ιού”. Όπως εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, “αυτή είναι η ισορροπία, που πρέπει να επιτύχουμε, ήτοι πως αφήνουμε στους πολίτες κάποιο βαθμό ελευθερίας χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τη συνολική στρατηγική μας” και υπογράμμισε ότι θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

Τα κρούσματα και η κατάσταση στα νοσοκομεία ενδεχομένως θα καθορίσουν τις όποιες εξελίξεις. Σημειώνεται πως όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας όλη η Ελλάδα είναι και πάλι μία υγειονομική περιφέρεια και “όπου και όταν χρειάζεται θα γίνονται διακομιδές ασθενών, καθώς και αεροδιακομιδές” ενώ ειδικά για το λεκανοπέδιο, ανέφερε ότι το σχέδιο έκτακτης ανάγκης περνά στην επόμενη φάση και ότι ο ιδιωτικός τομέας παραχωρεί συνολικά ακόμη 550 κλίνες στην Αττική. Ο Βασίλης Κικίλιας ήταν ξεκάθαρος ότι όπως φαίνεται και από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ βρισκόμαστε στη δυσκολότερη καμπή εξέλιξης της νόσου.

Δύο θεωρείται πως είναι οι αποφάσεις που έχουν “κλειδώσει” αναφορικά με τη χαλάρωση των μέτρων. Σύμφωνα με το Mega, από αυτό το Σαββατοκύριακο η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 9 το βράδυ και όχι από τις 7 που ισχύει σήμερα, καθώς εκτιμάται ότι είναι μία κίνηση που θα βοηθήσει στην εκτόνωση της κατάστασης. Θεωρείται πως δεδομένων και των καλών καιρικών συνθηκών, είναι προτιμότερο ο κόσμος να κινείται σε εξωτερικούς χώρους με αυστηρή χρήση μάσκας και τήρηση των αποστάσεων, παρά να μένει σε εσωτερικούς χώρους, όπου είναι και πιο εύκολη η μετάδοση του κορονοϊού. Επίσης, φαίνεται πως έχει “κλειδώσει” η απόφαση να ανοίξουν στις 22 Μαρτίου τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, που ούτως ή άλλως λειτουργούν με ραντεβού και με αυστηρούς υγειονομικούς κανόνες.

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου φαίνεται πως θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων και πάντως τοποθετείται χρονικά μετά τις 29 Μαρτίου, καθώς οι ειδικοί θα πρέπει να έχουν υπόψη τους τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα για να δώσουν το “πράσινο φως”. Σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται ότι όταν ανοίξουν τα καταστήματα αυτό θα συμβεί κάτω από διαφορετικές συνθήκες, καθώς δεν αποκλείεται να γίνει υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή ακόμη και συγκεκριμένης μάσκας από τους εργαζόμενους.

Εάν πάντως, η κατάσταση με την πανδημία επιδεινωθεί δραματικά, δεν αποκλείεται να παραταθεί για ένα μικρό χρονικό διάστημα το lockdown και το σχέδιο χαλάρωσης των μέτρων να ξεκινήσει μία εβδομάδα αργότερα.

Κικίλιας: Αν δεν ανταποκριθούν ιδιώτες γιατροί θα εισηγηθώ την επίταξή τους – Το σχέδιο για την ενίσχυση του ΕΣ

Νέα έκκληση σε ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στη δύσκολη μάχη με την πανδημία του κορονοϊού και να στηρίξουν το ΕΣΥ, απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση της Τετάρτης, αναφέροντας ότι αναμένει τις επόμενες 48 ώρες “να κάνετε την προσφορά σας πράξη αλληλεγγύης”. Πρόκειται για γιατρούς πνευμονολόγους, παθολόγους και γενικούς ιατρούς, όπως είπε. “Σε διαφορετική περίπτωση και αν τουλάχιστον 200 γιατροί των ως άνω ειδικοτήτων δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό της χώρας τη λήψη του μέτρου της επίταξης υπηρεσιών γιατρών των ανωτέρω ειδικοτήτων για την κάλυψη των αναγκών του ΕΣΥ”, είπε ο Βασίλης Κικίλιας.

“Όπως ξέρετε μαζί με τους προέδρους των ιατρικών συλλόγων της χώρας έχω απευθύνει έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς, πνευμονολόγους, παθολόγους και γενικούς ιατρούς να συνδράμουν σε αυτή την πολύ δύσκολη μάχη και να στηρίξουν το ΕΣΥ. Είναι μάχη για την ανθρώπινη ζωή. Το ζητάω και σήμερα. Οι συμπολίτες μας σας χρειάζονται, η Ελλάδα σας χρειάζεται και έτσι περιμένουμε τις επόμενες 48 ώρες να κάνετε την προσφορά σας πράξη αλληλεγγύης. Σε διαφορετική περίπτωση και αν τουλάχιστον 200 γιατροί των ως άνω ειδικοτήτων δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό της χώρας τη λήψη του μέτρου της επίταξης υπηρεσιών γιατρών των ανωτέρω ειδικοτήτων για την κάλυψη των αναγκών του ΕΣΥ”, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Νωρίτερα, ο κ. Κικίλιας είχε σημειώσει ότι επιβεβαιώνεται σήμερα με τα 3.465 νέα κρούσματα κορονοϊού ότι βρισκόμαστε στη δυσκολότερη καμπή εξέλιξης της νόσου και ο αριθμός κρουσμάτων πιστοποιεί την κατάσταση έκτακτου ανάγκης σχετικά με το ΕΣΥ. Θα κάνουμε τα πάντα για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, διαβεβαίωσε και ανακοίνωσε την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ λέγοντας χαρακτηριστικά όλη η Ελλάδα γίνεται ενιαία υγειονομική περιφέρεια και όπου χρειάζεται θα γίνονται διακομιδές σε όμορους νομούς και αεροδιακομιδές. Παράλληλα επισήμανε ότι ο εμβολιασμός προχωρά κανονικά. Σημείωσε ότι στην Αττική σήμερα λειτουργούν 381 κλίνες ΜΕΘ covid και 2.961 απλές κλίνες. “Το χειρότερο σενάριο ακολούθησε η διασπορά της νόσου”, είπε ο υπουργός. Στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας συνδράμει και ο ιδιωτικός τομέας όπως σημείωσε, και παραχωρεί 550 κλίνες. Συνολικά οι κλίνες ΜΕΘ στην Αττική είναι 650. Επίσης το Νοσοκομείο Ερυθρός μετατρέπεται σε covid ενώ το 251 Γ.Ν. Αεροπορίας ενσωματώνεται στο ΕΣΥ. Το ΕΣΥ βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και γίνονται τεράστιες προσπάθειες ενίσχυσής του κατέληξε.

Στην επόμενη φάση το σχέδιο έκτακτης ανάγκης στην Αττική

«Όλη η Ελλάδα είναι και πάλι μία υγειονομική περιφέρεια. Όπου και όταν χρειάζεται θα γίνονται διακομιδές ασθενών, καθώς και αεροδιακομιδές», δήλωσε στην ενημέρωση της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ενίσχυση του συστήματος υγείας στην Αττική από τον ιδιωτικό τομέα.

«Το σχέδιο ανάγκης στην Αττική περνά στην επόμενη φάση. Συνολικά ο ιδιωτικός τομέας παραχωρεί άλλες 550 κλίνες στην Αττική», είπε στη συνέχεια ο κ. Κικίλιας αναλύοντας σε αριθμούς αυτό το σχέδιο. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον υπουργό Υγείας, «ο ιδιωτικός τομέας συνεισφέρει με 450 Non Covid κλίνες που είναι αναλυτικά: Το Hellenic Health Care Group άλλες 300 κλίνες με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους, το ΙΑΣΩ ΑΕ Group άλλες 100 κλίνες με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους, ο Όμιλος Αθηνών άλλες 50 με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους».

«Δεύτερον, συνεισφέρει με 100 κλίνες Covid και αναλυτικά αυτές είναι: Ο Όμιλος Ευρωκλινική Αθηνών 60, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους. Ο Όμιλος Βιοιατρική 40, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους. Προστίθενται δε, άλλες 10 ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα. Παραχωρούνται στο ΕΣΥ και φτάνουμε έτσι από τις 130 στην Αττική φτάνουμε στις 140», είπε στη συνέχεια ο κ. Κικίλιας, ο οποίος εν συνεχεία αναφέρθηκε στον Ερυθρό Σταύρο.

«Επιπλέον, ο Ερυθρός Σταυρός, δυναμικότητας 418 κλινών, μετατρέπεται σε νοσοκομείο all Covid», επισήμανε για να προσθέσει: «Σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, ενσωματώνεται στο ΕΣΥ το Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας 251, που διαθέτει 220 κρεβάτια για non Covid περιστατικά και τμήμα επειγόντων περιστατικών και μπαίνει στις εφημερίες του ΕΣΥ». Επίσης ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι «το υπουργείο Υγείας παραδίδει αύριο στο ΕΣΥ 900 αναπνευστικές συσκευές υψηλής ροής οξυγόνου» και ότι «το Σισμανόγλειο θα ενισχυθεί επιπλέον με 10 πολυδύναμες ΜΕΘ Covid».

Πρόεδρος ΕΚΑΒ: 200 διακομιδές ασθενών με κορονοϊό κάθε μέρα στην Αττική

Για το πώς διαχειρίζεται την κατάσταση με την έξαρση του κορονοϊού στη χώρα το ΕΚΑΒ μίλησε στην ενημέρωση της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, Νίκος Παπαευσταθίου, ο οποίος αρχικά χαρακτήρισε την κατάσταση «δύσκολη, αλλά διαχειρίσιμη στο ΕΣΥ» και εν συνεχεία μίλησε με αριθμούς.

«Από τον Μάρτιο του 2020, μέχρι τον Μάρτιο του 2021 έχουμε πραγματοποιήσει 61.000 διακομιδές ασθενών με COVID-19, από αυτές οι 100 ήταν αεροδιακομιδές», είπε ο κ. Παπαευσταθίου και πρόσθεσε: «Τις τελευταίες 17 ημέρες έχουν γίνει 7.500 διακομιδές με ασθενοφόρα, οι μισές από τις οποίες στο λεκανοπέδιο. Κάτι που σημαίνει ότι περισσότερα από 200 άτομα την ημέρα, τη στιγμή που σε όλες τις άλλες περιοχές γίνονται 500 με 600».

Στη συνέχεια, αν και χαρακτήρισε δύσκολη την κατάσταση, υπογράμμισε ότι είναι διαχειρίσιμη. «Ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ έχει φτάσει στον μέγιστο αριθμό το τελευταίο διάστημα και ενισχύονται», είπε και πρόσθεσε: «Το άθροισμα των κλινών ΜΕΘ στην Αττική είναι σε νούμερο που ούτε μπορούσαμε να φανταστούμε. Η μεταφορά ασθενών είναι ιατρική πράξη. Οι όποιες καθυστερήσεις και αναμονές οφείλονται στις δυνατότητες ή μη των ΜΕΘ», κατέληξε, εκφράζοντας την αισιοδοξία του σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Πίεση και στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης – Τι λέει στο enikos.gr ο πρόεδρος των Εργαζομένων του Ιπποκράτειου

Έντονη είναι η πίεση που δέχονται τις τελευταίες μέρες και τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το ένα μετά το άλλο τα νοσοκομεία της πόλης στη διάρκεια των εφημεριών εφαρμόζουν σχεδιασμούς τύπου Νοεμβρίου, όταν η συμπρωτεύουσα βρέθηκε σε στενό κλοιό από τον κορονοϊό. Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ κατά τη διάρκεια της εφημερίας του άνοιξαν και πάλι οι αίθουσες ανάνηψης των χειρουργείων, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ταυτόχρονα 18 κρεβάτια στο Νοσοκομείο “Παπαγεωργίου”, όλα στη ΜΕΘ είναι κατειλημμένα, ενώ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης που ολοκλήρωσε την εφημερία του το πρωί της Τετάρτης έγιναν περίπου 46 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό, αλλά και 25 ύποπτα περιστατικά βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Πρόεδρος Εργαζόμενων Ιπποκράτειου: Κάθε μέρα δεν ξέρουμε τι θα γίνει

«Πάντα υπάρχει ο φόβος να μην επιστρέψουμε σε όσα έγιναν τον Νοέμβριο, όπου θυμάστε πως ήταν η κατάσταση στην πόλη και στα νοσοκομεία της», δήλωσε στο enikos.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Τζελέπης αναφερόμενος στα περιστατικά που έχει χειριστεί στις δύο τελευταίες εφημερίες το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου. «Ήταν “βαριές” εφημερίες, με πολλές εισαγωγές», είπε ακόμη ο κ. Τζελέπης, ο οποίος επισήμανε πως από τη Δευτέρα γέμισαν τα επτά από τα 10 κρεβάτια στη ΜΕΘ. «Την Κυριακή δεν υπήρχε ούτε ένα περιστατικό στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου και σήμερα έχουμε επτά. Σίγουρα ως νούμερο είναι γεγονός ότι προβληματίζει», επισήμανε. «Είναι δεδομένο πως υπάρχει κόπωση στο προσωπικό του νοσοκομείου, κάθε μέρα δεν ξέρουμε τι θα γίνει, τι θα αντιμετωπίσουμε», είπε ακόμη ο κ. Τζελέπης, ο οποίος ταυτόχρονα εξέφρασε την απογοήτευση του για τη στήριξη του νοσοκομείου από προσωπικό. «Χρειάζονται προσλήψεις και ενίσχυση, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα», σημείωσε.

Εξαδάκτυλος για τη δήλωση Κικίλια: Ελπίζω να μην χρειαστεί να υλοποιηθεί η επίταξη

«Ελπίζω να μην χρειαστεί να υλοποιηθούν», ήταν η πρώτη αντίδραση του πρόεδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου στη δήλωση του Βασίλη Κικίλια στην ενημέρωση της Τετάρτης πως «αν δεν ανταποκριθούν ιδιώτες γιατροί θα εισηγηθώ την επίταξή τους» αναφερόμενος σε πνευμονολόγους, παθολόγους και γενικούς ιατρούς.

«Δεν έχω περισσότερα στοιχεία αυτή τη στιγμή για να πω κάτι περισσότερο», δήλωσε ακόμη ο κ. Εξαδάκτυλος, ο οποίος σε ερώτηση για το τι εννοεί με τη δήλωσή του “ελπίζω να μην υλοποιηθούν” απάντησε: «Ελπίζω να μην φθάσουμε στην επιστράτευση γιατί αυτό δεν θα ήταν καλό».

Όσο για το αν ελπίζει να ανταποκριθούν οι συνάδελφοί του στο προσκλητήριο Κικίλια να συνδράμουν στη δύσκολη μάχη με την πανδημία, ο πρόεδρος του ΠΙΣ είπε: «Υπάρχει μία αντικειμενική δυσκολία σ’ αυτές τις ειδικότητες. Πρώτον δεν είναι άπειροι στον αριθμό και δεύτερον όλοι οι άνθρωποι αυτή τη στιγμή προσφέρουν».

«Δεν είναι μόνο οι ασθενείς που βρίσκονται εντός του Συστήματος Υγείας και νοσηλεύονται. Είναι ασθενείς, οι οποίοι έχουν ανάγκες στο σπίτι και εκεί τους παρακολουθούν οι συνάδελφοι και οι οποίοι βοηθούν με το να μην υπερφορτώνεται το Σύστημα Υγείας», είπε ακόμη ο κ. Εξαδάκτυλος και πρόσθεσε: «Δεν μιλάμε για ανθρώπους που δεν έχουν αντικείμενο εργασίας. Αντιθέτως μιλάμε για ανθρώπους που προσφέρουν πολλαπλώς και δεν έχει αναγνωριστεί επαρκώς στην κοινότητα. Άρα έχουμε να δούμε πώς θα ισορροπήσει αυτή η κατάσταση».

Σοκ με 3.465 νέα κρούσματα, σχεδόν τα μισά στην Αττική – 630 οι διασωληνωμένοι – 56 νεκροί σε 24 ώρες

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς σημειώθηκε “έκρηξη” των ημερήσιων κρουσμάτων αλλά και νέα αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών με κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, σε ένα 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 3.465 νέες μολύνσεις (έναντι 1.533 χθες), αριθμός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ. Διενεργήθηκαν 63.654 τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, εκ των οποίων τα 24.721 μοριακά και τα 38.933 rapid.

Σε μία ημέρα 56 συνάνθρωποί μας κατέληξαν από επιπλοκές του κορονοϊού.

Αυτή τη στιγμή 630 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, δηλαδή 25 περισσότεροι σε σύγκριση με την Τρίτη. Και ο αριθμός των διασωληνωμένων αποτελεί αρνητικό ρεκόρ.

Σημειώνεται ότι τo για την επικράτεια εκτιμάται σε 1.10 (95%Crl: 0.40-1.63).

Την εβδομάδα 08 – 14 Μαρτίου (Iso Week 10) το ποσοστό θετικότητας ήταν 5.56% σε σύνολο 112.075 RT-PCR και 178.256 Rapid Ag τεστ που πραγματοποιήθηκαν.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.465, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 227.247 (ημερήσια μεταβολή +1.5%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 75 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.966 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 56, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.252 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 630 (67.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 81.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.516 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 406 (ημερήσια μεταβολή -8.97%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 449 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον κορονοϊό

Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τετάρτη 3.465 νέα κρούσματα κορονοϊού. Τα 13 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων τα 12 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας. Έτσι βάσει της κατανομής των 3.452 εγχώριων κρουσμάτων ανά περιφερειακή ενότητα, η Αττική παραμένει στο «βαθύ κόκκινο», με δεδομένο πως εντοπίστηκαν 1.701 νέα κρούσματα, ενώ εξαιρετικά προβληματική είναι η κατάσταση τόσο στη Θεσσαλονίκη με 394 νέες μολύνσεις όσο και στις Αχαΐα με 130 και Λάρισα με 114.

Διψήφιο αριθμό κρουσμάτων επίσης κατέγραψαν οι: Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Αρκαδία, Βοιωτία, Γρεβενά, Δράμα, Έβρος, Εύβοια, Ζάκυνθος, Ηλεία, Ημαθία, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καβάλα, Κάλυμνος, Καρδίτσα, Καστοριά, Κιλκίς, Κοζάνη, Κορινθία, Λέσβος, Μαγνησία, Μεσσηνία, Μύκονος, Ξάνθη, Πέλλα, Πιερία, Ρέθυμνο, Σέρρες, Τρίκαλα, Φθιώτιδα, Χαλκιδική και Χανιά.

Δείτε την κατανομή:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ