Κορονοϊός: Έκκληση Κικίλια – Πατούλη στους ιδιώτες γιατρούς να στηρίξουν το ΕΣΥ – ΒΙΝΤΕΟ

Έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να στηρίξουν το σύστημα υγείας απηύθυναν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλια, και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Κικίλιας: Κάθε μέρα γεμίζει ένα μεσαίο νοσοκομείο με περιστατικά κορονοϊού

Το σύστημα υγείας σε όλη την επικράτεια, αλλά ειδικά στην Αττική πιέζεται και έχει φτάσει στα όριά του, ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας. “Κάθε μέρα γεμίζει ένα μεσαίο νοσοκομείο 200 κλινών με ασθενείς Covid-19” είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Αναφέρθηκε στις τιτάνιες προσπάθειες που έχουν γίνει για την ενίσχυση του ΕΣΥ, λέγοντας ότι από τις 556 κλίνες ΜΕΘ που υπήρχαν στην αρχή της πανδημίας, σήμερα έχουμε 1.404. Στην Αττική υπάρχουν σήμερα 362 κλίνες ΜΕΘ και 2.680 απλές κλίνες για νοσηλεία περιστατικών Covid. Η ηλικίες που «οδηγούν τα κρούσματα είναι 20 με 50 ετών και όπως είπε ο υπουργός είναι αυτές που κινούνται και συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή και τήρηση των μέτρων προστασίας.

Έκανε έκκληση για άλλη μια φορά στους ιδιώτες γιατρούς να στηρίξουν το σύστημα υγείας και είπε ότι σήμερα εντάχθηκε στις εφημερίες του ΕΣΥ το «Ερρίκος Ντυνάν», ενώ το Σισμανόγλειο δέχεται μόνο Covid περιστατικά και αύριο «ρίχνονται» στη μάχη και άλλες δύο ιδιωτικές κλινικές για νοσηλεία Covid περιστατικών.

“Κάνουμε έκκληση στους ιδιώτες ιατρούς προκειμένου για κάποιες ημέρες ή εβδομάδες να ενσωματωθούν στο ΕΣΥ και να βοηθήσουν την τεράστια προσπάθεια που γίνεται” ανέφερε ο κ. Κικίλιας. “Σύμφωνα με νομοθετική πρωτοβουλία του Νοεμβρίου, η αμοιβή τους θα είναι 2.000 ευρώ μηνιαίως, ακατάσχετα και αφορολόγητα” συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

“Νομίζω πως στο σημείο που βρισκόμαστε όλοι πρέπει να συμβάλλουν με τις δυνάμεις τους. Να στηρίξουν το ΕΣΥ. Δεν υπάρχει δημόσια και ιδιωτική υγεία. Πλέον όλοι μαζί είναι στη μάχη” ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Πατούλης: Έχουν ήδη ανταποκριθεί δεκάδες γιατροίΝα ενισχύσουν το δημόσιο σύστημα υγείας στη μάχη κατά του κορονοϊού κάλεσε τους συναδέλφους του γιατρούς ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο οποίος συμμετείχε στην ενημέρωση για την πανδημία με τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλιας.

Ο κ. Πατούλης έκανε λόγο για εθνική προσπάθεια και τόνισε ότι από το βράδυ της Δευτέρας που ο ΙΣΑ απηύθυνε την πρόσκληση έχουν ανταποκριθεί δεκάδες γιατροί. Ο πρόεδρος του ΙΣΑ ανέφερε ότι το σύστημα υγείας στην Αττική πιέζεται ιδιαίτερα και γι αυτό όλοι πρέπει να συστρατευθούν στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

“O ΙΣΑ έκανε κάλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς να συμβάλλουν με την δική τους προσπάθεια στην εθνική προσπάθεια, η οποία είναι ο ασθενής, ο πολίτης και η υγεία του. Όπως σωστά ειπώθηκε πριν, δεν υπάρχει δημόσιος και ιδιωτικός λειτουργός. Υπάρχει λειτουργός. Υπάρχει γιατρός. Και σ’ αυτό το κάλεσμα, όλοι θα πρέπει να βάλουμε πλάτη. Η πρωτοβάθμια περίθαλψη,.o ιδιώτης γιατρός, ήδη έχει βάλει πλάτη, συμβάλλοντας σαν ανάχωμα στους νοσοκομειακούς γιατρούς που έδωσαν την μεγάλη μάχη και που εκεί τα χρόνια περιστατικά αντιμετωπίστηκαν πριν την δική τους παρέμβαση στο νοσοκομείο κι αυτό τιμάται. Σήμερα πρέπει να δώσουμε ακόμα μία μάχη και μια ένδειξη. Την ένδειξη της συμμετοχής σ’ αυτό το εθνικό κάλεσμα. Γι’ αυτό σαν πρόεδρος του ΙΣΑ, καλώ όλους τους συναδέλφους μου, έχοντας υπόψιν τον όρκο του Ιπποκράτη, να δώσουν το ηχηρό παρών και είμαι σίγουρος ότι θα το δώσουν”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ