Λιοσίων: Τι είπε ο 18χρονος που προκάλεσε το τροχαίο με κλεμμένο ΙΧ – “Μου άρεσε και έκανα μια βόλτα”

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα το μεσημέρι της Πέμπτης όταν σημειώθηκε σοβαρό τροχαίο στη Λιοσίων κατά τη διάρκεια κινηματογραφικής καταδίωξης κλεμμένου οχήματος από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο οδηγός του ΙΧ, που έχει συλληφθεί, ήταν ένας 18χρονος Έλληνας, ο οποίος δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές και εργάζεται σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων στην οδό Οδυσσέα Ελύτη στα Άνω Λιόσια. Εκεί, λοιπόν, είχε αφήσει για πλύσιμο το αυτοκίνητο, που ενεπλάκη στο τροχαίο, ο ιδιοκτήτης του. Ο 18χρονος το πήρε και εξαφανίστηκε, με αποτέλεσμα όταν ο ιδιοκτήτης του μαύρου πολυτελούς ΙΧ επέστρεψε για να το παραλάβει… καθαρό, διαπίστωσε ότι είχε κάνει “φτερά”‘. Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, κατήγγειλε κλοπή του οχήματός του στην αστυνομία, ενημερώνοντας ότι μέσω του συστήματος GPS που έφερε το αυτοκίνητο το βλέπει να κινείται στην οδό Λιοσίων. Με εντολή του Κέντρου Άμεσης Δράσης, μετέβησαν άμεσα στο σημείο αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι και εντόπισαν το όχημα.

Η καταδίωξη

Έκαναν σήμα στον 18χρονο οδηγό να σταματήσει, όμως εκείνος για να αποφύγει τη σύλληψή του πάτησε γκάζι και ανέπτυξε ταχύτητα με κατεύθυνση τις Τρεις Γέφυρες. Στο συγκεκριμένο σημείο όμως βρίσκονται σε εξέλιξη έργα με αποτέλεσμα στην προσπάθειά του να διαφύγει, να χάσει τον έλεγχο, να περάσει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, και να πέσει αρχικά σε ένα δέντρο, το οποίο κυριολεκτικά ξερίζωσε. Ακριβώς πίσω από το δέντρο υπήρχαν σιδερένιοι κάδοι απορριμμάτων που εκσφενδονίστηκαν μέσα σε ένα μαγαζί. Συνεχίζοντας την ξέφρενη πορεία του ξαναπερνά στο ρεύμα προς την εθνική οδό, παρασύρει δύο οδηγούς μηχανών – έναν άνδρα και μια γυναίκα – και καταλήγει πάνω στο πεζοδρόμιο σχεδόν διαλυμένο.

Ο 18χρονος προσποιήθηκε ότι ήταν ένας από τους τραυματίες ωστόσο, συνελήφθη και μεταφέρθηκε και αυτός στο νοσοκομείο, όμως δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί και οι γιατροί απλώς του τοποθέτησαν κολάρο. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι όταν είδε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στην επιχείρηση όπου εργαζόταν, του άρεσε πολύ και αποφάσισε να κάνει μια βόλτα με αυτό…

Σημειώνεται ότι εκτός από τους δύο οδηγούς των μοτοσυκλετών, τραυματίστηκε επίσης ελαφρά και επιβάτιδα λεωφορείου, το οποίο ακινητοποιήθηκε απότομα για να μην συγκρουσθεί με το κλεμμένο αυτοκίνητο. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Γεννηματάς. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Ενημερώθηκε σχετικά η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για τις δικές της ενέργειες”.

Δείτε βίντεο από την καταδίωξη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ