Λινού στον Realfm 97,8: Πρέπει να αξιολογείται η κατάσταση σε κάθε σχολείο ξεχωριστά

Η Αθηνά Λινού, μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 για την πορεία της πανδημίας. «Ούτε τελειώσαμε ούτε είμαστε στο κέντρο της πανδημίας. Αν δεν εντείνουμε τώρα τις προσπάθειες θα είμαστε σε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο, είπε ο ΓΓ του ΠΟΥ» σημείωσε.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis, τόνισε ότι «αν δεν αρπάξουμε την ευκαιρία με μεγαλύτερη προσπάθεια, θα χειροτερέψουμε ξανά. Αυτή είναι η άποψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας».

«Πιστεύω ότι στα σχολεία πρέπει να αξιολογείται η κατάσταση σε κάθε μονάδα ξεχωριστά. Υπάρχουν άλλες ανάγκες, υπάρχουν σχολεία με λίγους μαθητές και άλλα με μεγάλο συνωστισμό» είπε η κ. Λινού.

«Καλό είναι αν έχουν περάσει τρεις μήνες από νόσηση ή εμβολιασμό να κάνουμε όποιο εμβόλιο είναι διαθέσιμο» υπογράμμισε. «Το πολυδύναμο εμβόλιο το οποίο θα κάνουμε μία φορά τον χρόνο μελετάται ακόμη. Δεν ξέρουμε ακόμα ποια θα είναι η μετάλλαξη που θα επικρατήσει. Αυτή τη στιγμή επικρατεί η 5» συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ