Λινού: Αυτές είναι οι αιτίες για την έκρηξη των κρουσμάτων κορονοϊού

Για την έκρηξη των κρουσμάτων κορονοϊού μίλησε η Αθηνά Λινού. Όπως είπε η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ στον ΑΝΤ1, «μεταξύ άλλων δύο παράγοντες που ευθύνονται, είναι ο μεγάλος αριθμός των παιδιών που παραμένουν ανεμβολίαστα και υπολογίζονται περίπου στο 1,5 εκατομμύρια, αλλά και οι εμβολιασμένοι, οι οποίοι δεν τηρούν τα μέτρα».

Αναφερόμενη στα τεστ αντισωμάτων στα οποία καταφεύγουν πολλοί για να διαπιστώσουν εάν έχουν αντισώματα για τον κορονοϊό, η κα Λινού τόνισε ότι δεν προσφέρουν ουσιαστικά τίποτα, καθώς έχουν σχεδιαστεί για ερευνητικούς λόγους και όχι για να διαπιστώνουν το ποσοστό ανοσίας στον οργανισμό.

Όπως είπε η ίδια, «η τρίτη δόση του εμβολίου είναι απαραίτητη. Μάλιστα είπε ότι τόσο η ίδια, όσο και ο σύζυγός της έκαναν την τρίτη δόση του εμβολίου και δεν είχαν τίποτα, πέρα από ένα μικρό πρήξιμο στο χέρι της εκείνη.

Ερωτηθείς για το αν θα πρέπει να μεσολαβήσει κάποιο χρονικό διάστημα μεταξύ του εμβολίου της γρίπης και του εμβολίου για τον κορονοϊό, είπε ότι αυτό δεν είναι απαραίτητο και το ζητούμενο είναι να γίνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, καθώς η συνύπαρξη κορονοϊού και γρίπης είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.

«Αν όμως κάποιος φοβάται ότι μπορεί είτε το ένα είτε το άλλο εμβόλιο να του δημιουργήσει κάποιες παρενέργειες τότε μπορεί να αφήσει να περάσει μια εβδομάδα ανάμεσα στα 2 εμβόλια» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η κα Λινού, απαντώντας στο ερώτημα εάν μετά την αναμνηστική δόση θα χρειαστεί να κάνουμε και τέταρτη δόση ή και πέμπτη κλπ. είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν μετρήσιμα δεδομένα, αλλά η εμπειρία από άλλα εμβόλια έχει αποδείξει ότι μετά την τρίτη δόση η ανοσία βρίσκεται και σε υψηλά επίπεδα, αλλά διαρκεί και για πολύ καιρό.

Η κα Λινού είπε ότι η μάσκα είναι απαραίτητη για όλους και ότι πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις. Επίσης, πρόσθεσε ότι πρέπει να πεισθούν οι γονείς για να εμβολιαστούν και τα παιδιά κάτω των 12 ετών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ