Λιμάνι Πειραιά: Ανεστάλη η απεργία – Αναχωρούν τα πλοία – ΒΙΝΤΕΟ

Αναστέλλεται η απεργία της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) και σε λίγη ώρα αναμένεται να αναχωρήσουν κανονικά τα πλοία για τον προορισμό τους. Έτσι μπαίνει τέλος στην ταλαιπωρία και τα νεύρα των ταξιδιωτών που από νωρίς το πρωί σχημάτιζαν ουρές στο λιμάνι του Πειραιά καθώς μέλη της ΠΕΝΕΝ είχαν αποκλείσει την είσοδο του πλοίου “Blue Star Delos” πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Μάλιστα κάποια στιγμή επικράτησε ένταση καθώς ο εκνευρισμός των ταξιδιωτών που ήταν εγκλωβισμένοι στο λιμάνι ήταν έκδηλος.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού είχε προκηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία στα πλοία της ακτοπλοΐας, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Πειραιά παράνομη αλλά όχι καταχρηστική.

«Δεν πρόκειται να αλλάξουμε στο ελάχιστο τον απεργιακό-αγωνιστικό μας σχεδιασμό!» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), με αφορμή τη δικαστική απόφαση, καλώντας συνδικάτα-συλλογικότητες-σχήματα και φορείς, να δώσουν αγωνιστικό παρόν στο λιμάνι του Πειραιά.

Σημειώνεται ότι ο σύνδεσμος των ακτοοπλόων ζήτησε με επιστολή προς το υπουργείο Ναυτιλίας τη διασφάλιση της τάξης και τη χωρίς προβλήματα λειτουργία των πλοίων, είτε σε περίπτωση που τα πληρώματα δεν απεργούν, είτε σε περίπτωση ευόδωσης αίτησης για την εκτέλεση προγραμματισμένων δρομολογίων τους.

Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί από το λιμάνι του Πειραιά 12 δρομολόγια πλοίων. Σημειώνεται ότι τα υπόλοιπα 12 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας μετέφεραν την απεργιακή κινητοποίηση τους για την Πέμπτη 10 Ιουνίου, όπου θα πραγματοποιηθούν και οι απεργιακές κινητοποιήσεις από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά.

Νταλακογιώργος: Δεν έχουμε τίποτα με τους επιβάτες – Οι ευθύνες βαραίνουν κυβέρνηση και εταιρείες

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, Αντώνης Νταλακογιώργος προσπάθησε να εξηγήσει γιατί προέκυψε η ταλαιπωρία των επιβατών. Όπως είπε χαρακτηριστικά “η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ αποσιώπησε την απεργία αυτή. Γι΄ αυτό σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση που ούτε θέλαμε ούτε επιθυμούσαμε. Οι ευθύνες βαραίνουν την κυβέρνηση, το υπουργείο Ναυτιλίας, το Λιμενικό Σώμα και πρωτίστως τις ναυτιλιακές εταιρείες και τα πρακτορεία τους. Δεν υποχωρήσαμε βλέποντας αυτή την εικόνα την οποία είχαμε υπολογίσει και είχαμε πάρει και σχετική απόφαση. Εμείς δεν έχουμε τίποτα με τους επιβάτες, ούτε θέλουμε κόντρα, αντιπαράθεση ή ταλαιπωρία. Αν το σύστημα κυβέρνηση- εφοπλιστές έπρατταν τα αυτονόητα, κανείς δεν θα υφίστατο την ταλαιπωρία που υπήρξε”.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ