Λέσβος: Συγκλονίζει η μητέρα του Ταξιάρχη που ξύπνησε από κώμα – «Γονάτισα, έκλαιγα όταν μου είπαν ότι αρχίζει και αντιδρά»

Συγκλονίζει η μητέρα του 17χρονου Ταξιάρχη από την Λέσβο, που είδε το παιδί της να ξυπνάει από το κώμα και να είναι πλέον έτοιμο για μία νέα ζωή.

Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων: Τι ισχύει για την περίπτωση του 17χρονου Ταξιάρχη στη Λέσβο

Ο 17χρονος Ταξιάρχης είχε σοβαρό τροχαίο ατύχημα με την μηχανή του, τον περασμένο Αύγουστο. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, σε σοβαρή κατάσταση, με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Εκεί οι γιατροί έδωσαν σκληρή μάχη για τον κρατήσουν στη ζωή και το πέτυχαν, αλλά ο Ταξιάρχης έπεσε κώμα. Τελικά, το αγόρι κατάφερε να επανέλθει και να ξυπνήσει από το κώμα.

Η μητέρα του 17χρονου μίλησε στον ΑΝΤ1. «Αρχές Σεπτέμβρη μου λέει η αδελφή μου, Αφροδίτη, να δώσουμε τα όργανα, να βοηθήσουμε. Και το είπα στους γιατρούς μέσα και μου λένε ‘αφήστε το να δούμε πώς θα πάει, πώς θα εξελιχθεί και θα το συνεννοηθούμε, θα το κανονίσουμε’. Και του Σταυρού την ημέρα, μου λένε οι γιατροί ότι το παιδί άρχισε και αντιδράει. Όταν μου το είπαν, δεν ξέρω να σας πω πώς αισθάνθηκα. Λείπει το μισό του κρανίο, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις είχε. Ανήμερα του Σταυρού έδειξε σημάδια ότι ξύπνησε ο εγκέφαλος», λέει αρχικά η μητέρα του Ταξιάρχη.

Όπως περιγράφει η μητέρα του, «όταν μου ανακοίνωσαν ότι το παιδί αρχίζει και αντιδρά ανατρίχιασα ολόκληρη, έκλαιγα. Γονάτισα, έκλαιγα, τον παρακάλαγα, τον ευχαριστούσα. Πάνω στην εβδομάδα μου λέει, ‘μαμά πήγαμε στον Ταξιάρχη;’. Του λέω, ‘όχι’. Μου λέει ‘κι όμως ο Ταξιάρχης ήταν μέσα στο άλλο δωμάτιο που ήμουν‘. Προφανώς εννοούσε την εντατική.. ‘Ήρθε ο Ταξιάρχης και με είχε μέσα στα φτερά του. Θέλω να φέρεις την εικόνα του Ταξιάρχη γιατί αυτός με έσωσε’».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ