Λέσβος: Σε αρματαγωγό πλοίο θα διαμείνουν οικογένειες μεταναστών μετά το μπλόκο των κατοίκων – ΒΙΝΤΕΟ

Σε αρματαγωγό πλοίο, το οποίο μεταβαίνει αυτή την ώρα στη Λέσβο, θα φιλοξενηθούν τελικά οι οικογένειες των μεταναστών που έφτασαν στο νησί από την 1η Μαρτίου κι έπειτα, μετά το μπλόκο των κατοίκων, που δεν επέτρεψαν τη μεταφορά των ανθρώπων αυτών στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο αρματαγωγό θα διαμείνουν προσωρινά μόνο οι οικογένειες των μεταναστών. Οι υπόλοιποι νεοεισερχόμενοι θα μεταφέρονται σε αστυνομικά τμήματα και προαναχωρησιακά κέντρα.

Όπως μεταδίδει το stonis.gr, πρόκειται συνολικά για 334 πρόσφυγες και μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων, οι οποίοι τώρα είναι συγκεντρωμένοι σε έναν άτυπο καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί στον περιφραγμένο χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης και τα τα βράδια κοιμούνται μέσα σε λεωφορεία που έχουν μεταφερθεί εκεί από το Λιμενικό Σώμα. Υπάρχουν επίσης ακόμη 174 άνθρωποι, που από την άφιξη τους προχθές ή χθες παρέμειναν στα σημεία άφιξης τους στην Εφταλού ή στη Σκάλα Συκαμνιάς.

Χθες διανυκτέρευσαν σε σκηνές που έστησε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου στην παραλία της Σκάλας Συκαμνιάς, μετά το κάψιμο του χώρου προσωρινής φιλοξενίας το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, οι 174 τις επόμενες ώρες θα μεταφερθούν και αυτοί στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/stonisi.gr – ΦΩΤΟ: stonisi.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ