Λέσβος: «Έστησαν μία ιστορία εκ του μηδενός» – Τι λέει ο καθηγητής που αθωώθηκε για παρενόχληση σε μαθήτριες

Αμετάκλητη καθίσταται η αθωωτική απόφαση του καθηγητή στη Λέσβο, ο οποίος κατηγορείτο για παρενόχληση μαθητών. Η υπόθεση είχε διχάσει την τοπική κοινωνία πριν από μερικά χρόνια.

Τον Νοέμβριο, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Βορείου Αιγαίου κήρυξε ομόφωνα αθώο τον καθηγητή. Η απόφαση είναι αμετάκλητη, καθώς δεν έγινε προσφυγή από πλευράς των οικογενειών των κοριτσιών σε ανώτατο δικαστήριο.

Οι μαθήτριες κατηγορούσαν τον καθηγητή μέσης εκπαίδευσης για ασελγείς χειρονομίες κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, οι μαθήτριες φαίνεται πως κατασκεύασαν τις κατηγορίες γιατί είχαν πρόβλημα με τις απουσίες.

Ο καθηγητής μίλησε στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα!», λέγοντας πως τα κορίτσια «έστησαν μία ιστορία εκ του μηδενός».

«Τα κορίτσια έφτιαξαν μία απεχθή ιστορία για να δικαιολογήσουν απουσίες ή μια παραβατική συμπεριφορά και στη συνέχεια εγκλωβίστηκαν σε αυτή την ιστορία. Οι γονείς τους την υιοθέτησαν. Πολλές φορές ένα παιδί μπορεί να λέει ψέματα, το χειρότερο όμως είναι οι γονείς να το αποδέχονται χωρίς να το ψάξουν», είπε αρχικά ο καθηγητής.

Όπως υπογράμμισε στη συνέχεια, «με κατηγόρησαν πως ενώ έκανα μία παρουσίαση μπροστά σε 55 μαθητές και 6 καθηγητές, έβαλα το χέρι μου στο παντελόνι μου. Αργότερα, όταν έγινε έλεγχος στα απουσιολόγια τα συγκεκριμένα κορίτσια έλειπαν από την τάξη. Έστησαν μία ιστορία εκ του μηδενός. Φανταστείτε ήρθαν οι συμμαθητές τους μάρτυρες υπεράσπισης μου. Η απόφαση ήταν ομόφωνα αθωωτική, αλλά άργησε πολύ να βγει. 5,5 χρόνια μαρτυρίου, ψυχολογικού, οικονομικού τα πάντα».

Καταλήγοντας ο εκπαιδευτικός τόνισε πόσο σημαντική ήταν η συμβολή της οικογένειας του, που στάθηκε δίπλα του σε όλη αυτή την πορεία. «Το θετικό είναι ότι έχω μία πολύ δυνατή οικογένεια και στάθηκε δίπλα μου», είπε χαρακτηριστικά.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο δικηγόρος του καθηγητή, ο οποίος ανάφερε ότι η αγωνία τόσο του εντολέα του όσο και της οικογένειας του ήταν πολύ μεγάλη μέχρι να βγει η αθωωτική απόφαση, και παράλληλα θέλησε να τονίσει ο νομικός παραστάτης την σημασία του σεβασμού στο τεκμήριο αθωότητας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ