Λευκάδα: Καρέ καρέ η επιχείρηση διάσωσης τουριστών που έκαναν κανό με 7 μποφόρ στο Κάθισμα – ΒΙΝΤΕΟ

Επιχείρηση διάσωσης πέντε ατόμων, που επέβαιναν σε κανό-καγιάκ αλλά αδυνατούσαν να επιστρέψουν στην ακτή, λόγω των κυμάτων και των ισχυρών ανέμων 7 μποφόρ, στήθηκε στη Λευκάδα, το απόγευμα της Τρίτης (8/8). Το περιστατικό συνέβη στο Κάθισμα, μία από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού, με χαρακτηριστικό τα μεγάλα κύματα όταν φυσάει.

Η Λιμενική Αρχή Λευκάδας ενημερώθηκε από τον επόπτη ναυαγοσωστών ότι τέσσερα με πέντε κανό – καγιάκ βρίσκονται περίπου 400 μέτρα από την ακτή στο Κάθισμα και αδυνατούν να βγουν στην ακτή, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. 

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Το περιπολικό σκάφος περισυνέλλεξε μία τετραμελή οικογένεια τουριστών, αλλά και τον αλλοδαπό οδηγό της ομάδας, και τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι της Λευκάδας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που πραγματοποίησε το Λιμεναρχείο Λευκάδας, ο αλλοδαπός οδηγός είχε εκμισθώσει τα κανό με δυσμενείς καιρικές συνθήκες και χωρίς να έχει έγκριση εκμίσθωσης θαλάσσιων μέσων αναψυχής σε ισχύ.

Από την οικεία Λιμενική που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο αλλοδαπός οδηγός για παράβαση του άρθρου 306 του Π.Κ., ενώ του επιβλήθηκαν και οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Δείτε βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ