Λασίθι: Μεγάλη διαδήλωση για την ενίσχυση του νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Νικόλαο, στο Λασίθι, με επίκεντρο το νοσοκομείο της πόλης αλλά και τη δημόσια υγεία. Συμμετείχε πλήθος φορέων, εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων αλλά και πολίτες οι οποίοι επανέλαβαν το αίτημα για στελέχωση του νοσοκομείου και ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν υγείας.

Στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Εργαζομένων Γιώργο Μανουσάκη, εκτός από την υποστελέχωση σε όλες τις κλινικές, μένουν χωρίς εφημερίες το Ακτινολογικό και το Αναισθησιολογικό, ενώ λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων έχουν σταματήσει τα τακτικά χειρουργεία.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας η οποία ολοκληρώθηκε με πορεία, τα καταστήματα του Αγίου Νικολάου παρέμειναν κλειστά ενώ για τη διευκόλυνση συμμετοχής εργαζομένων, τόσο το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου όσο και το Νομαρχιακό Τμήμα Λασιθίου της ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν στάση εργασίας.

Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από την Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα και ανάμεσα στα αιτήματα που έθεσαν συμπεριέλαβαν την αύξηση των μισθών και βελτίωση των εργασιακών συνθηκών των εργαζομένων στο ΕΣΥ, τη στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου, να σταματήσουν οι μετακινήσεις γιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο ή και από τμήμα σε τμήμα, μόνιμες προσλήψεις, απόσυρση του σχεδίου νόμου για την απεξάρτηση και όχι κλείσιμο του ΚΕΘΕΑ αλλά και προστασία και ενδυνάμωση του δημοσίου και δωρεάν χαρακτήρα του ΕΣΥ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ