Λάρισα: Τεράστια ταλαιπωρία για επιβάτες τρένου μετά την ανατροπή βυτιοφόρου – Καταγγελία αναγνώστη

Τεράστια ταλαιπωρία στους οδηγούς και στους επιβάτες τρένων, έχει προκαλέσει η ανατροπή βυτιοφόρου που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στον κόμβο Γυρτώνης του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, έξω από τη Λάρισα.

Στο σημείο σήμανε συναγερμός καθώς το βυτιοφόρο μετέφερε εύφλεκτου υλικό. Η αστυνομία διέκοψε από νωρίς την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, πραγματοποιώντας εκτροπές της κίνησης. Στη συνέχεια, διακόπηκε και η σιδηροδρομική κυκλοφορία μεταξύ Λάρισας και Λιτοχώρου καθώς υπάρχει διακοπή ρεύματος.

Σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστη του enikos.gr, η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα ξεκίνησε στις 17.40. «Πώς γίνεται να ξεκίνησε το τρένο, ενώ η ανατροπή του βυτιοφόρου είχε συμβεί από τις 14.00;» καταγγέlλει ο αναγνώστης του enikos.gr.  Περίπου στις 19.00 η αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε στον σταθμό στη Λεπτοκαρυά. Οι επιβάτες παρέμειναν στον σταθμό για πάνω από δύο ώρες, χωρίς να γνωρίζουν αν θα ανοίξει κάποια στιγμή η σιδηροδρομική γραμμή.

Όπως καταγγέλλει ο αναγνώστης του enikos.gr, «είμαστε μέσα στο κρύο χωρίς να μας έχουν προσφέρει ένα μπουκάλι νερό ή φαγητό. Υπάρχουν ηλικιωμένοι άνθρωποι και μικρά παιδιά. Ρωτήσαμε τους υπεύθυνους και η απάντησή τους ήταν πως δεν γνωρίζουν πότε μπορεί να φύγουμε από εδώ. Οι περισσότεροι επιβάτες δεν έχουν μπαταρία στο κινητό τους και άλλοι με δικά τους έξοδα αγοράζουν φαγητό να φάνε και να πιούνε λίγο νερό. Ντροπή».

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Hellenic Train, «στις 18.15 της Τετάρτη, η κυκλοφορία μεταξύ Λαρισας- Λιτόχωρου, διεκόπη από την αστυνομία, εξαιτίας ατυχήματος με φορτηγό που μετέφερε επικίνδυνο υλικό στην εθνική οδό. Η αμαξοστοιχία 61 σταμάτησε στον Ευαγγελισμό και η 58 στη Λάρισα».

Περίπου στις 21.00, η Hellenic Train ενημέρωσε ότι «για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και την άφιξη στον τελικό προορισμό τους, δρομολογεί λεωφορεία μέσω της παλαιάς εθνικής οδού, μεταξύ των δύο σημείων που υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις αρχές». Λίγο πριν τις 23.00, ξεκίνησε η σταδιακή αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ