Λάρισα: Μουσικά διαλείμματα με… Χατζιδάκι, Μότσαρτ και Βιβάλντι σε δημοτικό

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία ανέλαβε η διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου στη Λάρισα καθώς στα διαλείμματα ακούγεται μουσική του Χατζιδάκι, του Μότσαρτ και του Βιβάλντι.

Μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» η κα Ελένη Δημητρίου είπε ότι «ήταν μια πρωτοβουλία που την αναλάβαμε όλοι μαζί οι εκπαιδευτικοί και μας δόθηκε η ευκαιρία όταν αλλάξαμε το σύστημα μικροφωνικής. Σκεφτήκαμε ότι ήταν η ευκαιρία να βάλουμε στους μαθητές να γνωρίσουν κλασικές μουσικές, ελληνικές και ξένες, που καλλιεργούν πνεύμα και ψυχή».

Όπως είπε η ίδια, «στις 8.15 το πρωί υποδεχόμαστε τους μαθητές με μουσική, όπως και στα διαλείμματα. Το εφαρμόζουμε εδώ και έναν χρόνο τώρα».

Η κα Δημητρίου τόνισε ότι «για τα παιδιά ήταν εντελώς καινούρια τα ακούσματα αυτά» και πρόσθεσε ότι «καταρχάς είναι κάτι πολύ ευχάριστο, δημιουργεί ένα ευχάριστο κλίμα και έχουμε λιγότερες επιθετικές συμπεριφορές και καβγάδες. Και φυσικά εμπλουτίζουν τις μουσικές γνώσεις τους. Κάνει καλό και στη συγκέντρωσή τους. Και έχει αποδειχθεί ότι αυτιά που έχουν εκπαιδευτεί να ακούνε καλή μουσική, ακούνε και μελλοντικά ποιοτική μουσική».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ