Λάρισα: Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 20χρονο

Ελεύθερος αφέθηκε  ο αστυνομικός που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα στο Μοσχοχώρι Λάρισας έναν 20χρονο Σύρο, έπειτα από καταδίωξη κλεμμένου αυτοκινήτου, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα larissanet.

«Ο εντολέας μου είναι συντετριμμένος και εκφράζει τη βαθύτατη του θλίψη. Δεύτερον όπως ενημερωθήκαμε από τον κύριο εισαγγελέα διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση. Ήδη ο εντολέας μου είναι ελεύθερος» είπε ο δικηγόρος του 45χρονου αστυνομικού Δημοσθένης Γούλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο 45χρονος ανθυπαστυνόμος φέρεται να είπε στους συναδέλφους του ότι στην προσπάθειά του να καταδιώξει τον 20χρονο, σκόνταψε σε σίτες που υπήρχαν στο σημείο και έτσι η σφαίρα από το όπλο χτύπησε το θύμα. Ο δικηγόρος του είπε νωρίτερα στην ΕΡΤ ότι ο εντολέας του είναι συγκλονισμένος και έκανε λόγο για μια «άσχημη στιγμή» και ένα απρόβλεπτο περιστατικό.

Στη δημόσια τηλεόραση μίλησε και ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης, λέγοντας πως απ’ ό,τι φαίνεται ο 45χρονος αστυνομικός σκόνταψε κατά την διάρκεια της καταδίωξης και το όπλο του εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον 20χρονο Σύρο.

«Δεν έχει επιδείξει ξανά παραβατική συμπεριφορά ο συγκεκριμένος αστυνομικός. Αν πυροβόλησε για να εκφοβίσει ή να τραυματίσει είναι καταδικαστέο. Να δούμε όμως μήπως τελικά σκόνταψε και εκπυρσοκρότησε το όπλο» ανέφερε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ