Λαμία: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο του ποδοσφαιριστή – Έπαιζε με ξένο δελτίο

Σοκ έχει προκαλέσει στη Λαμία ο θάνατος του 29χρονου ποδοσφαιριστή Μάκη Χριστόπουλου μέσα στο γήπεδο. Με εντολή εισαγγελέα, η αστυνομία σχηματίζει δικογραφία προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγε από τη ζωή, ενώ αποκαλύπτεται ότι ο ποδοσφαιριστής έπαιζε με ξένο δελτίο.   

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο άτυχος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Ροδίτσας είχε μπει σαν αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο στον αγώνα της ομάδας του με την Αθλητική Ένωση Δίβρης, για την Β΄τοπική κατηγορία του ποδοσφαίρου στη Φθιώτιδα. Ξαφνικά, αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, πηγαίνοντας μόνος του στα αποδυτήρια. Εκεί, κατέρρευσε, αφήνοντας την τελευταία του πνοή, παρά την προσπάθεια διασωστών του ΕΚΑΒ και γιατρών να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Ο γιατρός του αγώνα και ο ίδιος ο διαιτητής -που είναι στο 5ο έτος της ιατρικής- προσπάθησαν να τον επαναφέρουν αλλά μάταια. Στο σημείο έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που συνοδεία της ομάδας ΔΙΑΣ μετέφεραν τον 29χρονο στο νοσοκομείο, προκειμένου να συνεχιστούν οι προσπάθειες ανάνηψης. Οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν όμως ήταν ήδη αργά.

Ο 29χρονος σε λίγους μήνες θα γινόταν πατέρας, καθώς η γυναίκα του είναι έγκυος. Σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του Ηρακλή Ροδίτσας, αφού εξέφρασε την θλίψη του για τον θάνατο του ποδοσφαιριστή, τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι ο 29χρονος είχε υποβληθεί σε εξετάσεις και είχε βρεθεί κατάλληλος να συμμετέχει στις δραστηριότητες του συλλόγου.

Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσαν τα όσα είπε ο πρόεδρος του συλλόγου, Δημήτρης Βάρσος, που μίλησε στην εκπομπή «Tlive». “… Φόρεσε τη φανέλα, είχε τόσο όρεξη για μπάλα, μπήκε μόνος του και ώσπου να καταλάβουμε τι έγινε, δεν άντεξε δέκα λεπτά και βγήκε. Βγήκε ένας ποδοσφαιριστής. Βγήκε και του λέει «εγώ δεν θα παίξω άλλο» λέει «μπες»…. Η ομάδα είχε ξεκινήσει και αυτός μπήκε στο 48′. Φόρεσε τη φανέλα και μπήκε μέσα με ένα όνομα ο οποίος δεν ήταν ούτε καν στο γήπεδο” ανέφερε.

Επίσης, ο κ. Βάρσος είπε ότι ο 29χρονος δεν ήταν επίσημα μέλος του Ηρακλή Ροδίτσας, λόγω γραφειοκρατικού κωλύματος, ενώ σημείωσε ότι διέθετε κάρτα υγείας. “Είχε κάποιο πρόβλημα, ήταν στη Γερμανία και έπρεπε να έρθει ένα χαρτί από εκεί, ότι δεν έχει δελτίο αλλού, για να μπορέσουμε να τον δηλώσουμε σαν ποδοσφαιριστή δικό μας. Σημασία έχει ότι είχε πάει στον γιατρό, παρακολουθούσε προπονήσεις κανονικά στην ομάδα, δεν είχε πρόβλημα κανένα, τον εξέτασε ιδιώτης γιατρός. Το χαρτί το έχουμε, από εκεί και πέρα ήταν άτυχη στιγμή… Ερασιτεχνικό σωματείο είμαστε, δεν είμαστε επαγγελματίες… Τώρα, τι έχει γίνει, θα το δείξει η νεκροψία” υποστήριξε.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ της εκπομπής, σχηματίζεται δικογραφία, καθώς κάθε αθλητής θα πρέπει να έχει το δικό του δελτίο. Σημειώνεται ότι ο διαιτητής της αναμέτρησης, ήταν υποχρεωμένος να κάνει ταυτοποίηση των ποδοσφαιριστών. Τέλος, ελέγχεται και ο τρόπος, με τον οποίο μπήκε και βγήκε από το ματς ο άτυχος αθλητής.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Ηρακλή Ροδίτσας:

“Το Δ.Σ. οι ποδοσφαιριστές και όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού συλλόγου Α.Σ. Ηρακλή Ροδίτσας είμαστε συντετριμμένοι από τον απρόσμενο χαμό ενός μέλους της ποδοσφαιρικής οικογένειας μας.

Το γεγονός αυτό συνέβη για πρώτη φορά στα χρόνια του συλλόγου και είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Θέλουμε να ενημερώσουμε ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είχε υποβληθεί με δική μας παρέμβαση σε σειρά εξετάσεων ιατρικών και καρδιολογικών όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του συλλόγου. Είχε βρεθεί κατάλληλος να συμμετάσχει στις δραστηριότητες του συλλόγου.

Μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. αποφασίστηκε:
Α) Να παρευρεθεί σύσσωμο το Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία.
Β) Να αναλάβει όλα τα έξοδα της κηδείας.
Γ) Να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του.

Το Δ.Σ. του Α.Σ. Ηρακλής Ροδίτσας”

Ο ηλικίας 29 ετών ποδοσφαιριστής, άφησε την τελευταία του πνοή χθες στο γήπεδο, του Νέου Κρικέλλου σε αγώνα Β’ κατηγορίας του ποδοσφαίρου Φθιώτιδας μεταξύ των ομάδων “Ηρακλής Ροδίτσας – Δίβρη”.

Πηγή πληροφοριών: tvstar/lamiareport 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ