Λαγονήσι: Πέθανε ο πατέρας που προσπάθησε να σώσει τον γιό του από πνιγμό

Πέθανε στην ΜΕΘ του Ασκληπιείου Βούλας, ο πατέρας που σήμερα το πρωί προσπάθησε να σώσει τον γιο του από πνιγμό, σε παραλία στο Λαγονήσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το 8χρονο παιδί του βρισκόταν σε στρώμα θαλάσσης παρασύρθηκε από τα ρεύματα γύρω στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας (21.08.2023). Ο πατέρας  προσπάθησε να φτάσει κοντά στο γιο του και να τον σώσει, αλλά έχασε την ζωή του. Το παιδί διασώθηκε από σκάφος αναψυχής που ήταν στην περιοχή.  Το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, αλλά παρόλα αυτά τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών. Οι γιατροί του έκαναν ΚΑΡΠΑ και αρχικά τον επανάφεραν.

Το χρονικό της τραγωδίας

Στις 11 το πρωί, ο ανήλικος είχε ανέβει σε θαλάσσιο στρώμα και παρασύρθηκε από τα κύματα, με τον πατέρα του να τον βλέπει να απομακρύνεται από την ακτή. Τότε, ο 48χρονος βούτηξε και προσπάθησε να τον σώσει. Αποτέλεσμα όμως ήταν να χάσει ο ίδιος τις αισθήσεις του.  Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ένα ιδιωτικό φουσκωτό σκάφος ήταν στο συγκεκριμένο σημείο και έμπαινε στην θάλασσα. Οι τέσσερις επιβαίνοντες άκουσαν τις φωνές και τα ουρλιαχτά όσων βρίσκονταν στην παραλία κι έτσι έσπευσαν να σώσουν το παιδί.

Στο σημείο έφτασαν και δύο διασώστες του ΕΚΑΒ και δύο ναυαγοσώστες από κοντινό ξενοδοχείο της περιοχής, και επί 40 λεπτά έδιναν τις πρώτες βοήθειες κάνοντας ΚΑΡΠΑ στον 48χρονο.
Ο πατέρας μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας χωρίς τις αισθήσεις τους και χωρίς σφυγμό, ωστόσο οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν και να τον διασωληνώσουν. Τελικά, όμως, δεν τα κατάφερε και εξέπνευσε αργά το απόγευμα της Δευτέρας (21/8).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ