Λαχτάρησαν μια μητέρα και τα παιδιά της στον δρόμο Ελασσόνας – Κοζάνης – Πετάχτηκε μπροστά τους αγριογούρουνο

Λαχτάρησαν μια γυναίκα οδηγός, η οποία είχε στο αυτοκίνητο και τα παιδιά της, όταν, ενώ βρισκόταν στον δρόμο Ελασσόνας – Κοζάνης, πετάχτηκε μπροστά της αγριογούρουνο.

Το περιστατικό έγινε στις 11 το πρωί της Κυριακής και η ίδια προσπαθεί ακόμα να συνέλθει από τον φόβο και το σοκ.

Ζητεί δε, από τους αρμοδίους να προβούν σε ενέργειες λαμβάνοντας μέτρα, έτσι ώστε να μην θρηνήσουμε θύματα, καθώς το φαινόμενο πλέον είναι πολύ συχνό και επικίνδυνο για τους οδηγούς.

Η καταγγελία

Η ίδια κατήγγειλε στην ιστοσελίδα onlarissa.gr, τα εξής:

«Κρούσμα με αγριογούρουνο, 11 π.μ. Δεν υπάρχει καμία ασφάλεια πλέον σε δρόμους στο οδικό δίκτυο. Οι οδηγοί κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή, όταν οποιαδήποτε ώρα και όχι μόνο το βράδυ, πετάγονται ξαφνικά μπροστά και διασχίζουν τους δρόμους τα αγριογούρουνα.

Αυτό μου συνέβη σήμερα (σ.σ. Κυριακή), 11,00π.μ. στο δρόμο Κατερίνης-Ελασσόνας. Σε δρόμους που δεν μπορείς να τρέχεις με ταχύτητα 20 και 30 χιλιόμετρα. Μας έχει γίνει εφιάλτης πλέον η οδήγηση και την ημέρα.

Πότε επιτέλους θα αναλάβουν την ευθύνη για την αύξηση του πληθυσμού τους οι αρμόδιο; Κράτη σε όλη την Ευρώπη παίρνουν μέτρα, εδώ πότε θα ξυπνήσουν; Επιστήμονες προτείνουν λύσεις για την μείωση τους πριν είναι πολύ αργά. Τους ακούει κανείς; Επιτέλους να δοθεί μια λύση στο θέμα.

Γερμανία: Αγριογούρουνο κολυμπά χιλιόμετρα στη Βαλτική και ορμά σε λουόμενους - CNN.gr

Πήγαινα προς Ελασσόνα, εγώ και 3 άτομα στο αυτοκίνητο, ευτυχώς πίσω μου δεν ακολουθούσε άλλο όχημα σε κοντινή απόσταση.

Ξαφνικά, στο ύψος του Ελευθεροχωρίου, πριν από τη διασταύρωση με Κοζάνη, πετάχτηκε στον δρόμο από τα δεξιά μας και διέσχισε το οδόστρωμα τρέχοντας.

Δεν έτρεχα, περίπου 40 Χιλ., γιατί στην περιοχή της Καλλιθέας έχουν δει πολλά αγριογούρουνα και οδηγούσα πολύ προσεκτικά.

Πρόλαβα και φρέναρα, αλλά εάν το αυτοκίνητο δεν είχε σύστημα ευστάθειας και αξιόπιστα φρένα δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορούσε να συμβεί. Και στο πίσω κάθισμα τα παιδιά, πάντα με ζώνες βέβαια. Όλη η περιοχή έχει πολλά, αν σταματήσει το κυνήγι τους τέλος Φεβρουαρίου τι θα γίνει;

Θέμα χρόνου να τα δούμε και στους κλειστούς εθνικούς δρόμους. Γιατί το συρματόπλεγμα που υπάρχει πίσω από τα κιγκλιδώματα, δεν νομίζω ότι αποτελεί προστασία σε δρόμους που αναγκαστικά θα τρέχεις με ταχύτητες μεγάλες. Και δεν βλέπω καμία κίνηση από τους αρμόδιους να δοθεί λύση.

Να αναφέρω χαρακτηριστικά, στην Καλλιθέα, σε χωράφι με καλλιέργεια καλαμποκιού, τοποθετήθηκε περίφραξη με ηλεκτροφόρα σύρματα για προφύλαξη. Δυστυχώς, δεν πάθανε τίποτα με αποτέλεσμα να καταστρέψουν όλη την καλλιέργεια. Ούτε το ηλεκτρικό ρεύμα δεν τα σταμάτησε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ