Κυπαρισσία: Σήμερα η έκδοση του 39χρονου συντρόφου της Μόνικα

Σήμερα αναμένεται να έχει εκδοθεί στη χώρα μας ο 39χρονος Ρουμάνος που κατηγορείται για τη δολοφονία της 42χρονης Μόνικα Γκιους στην Κυπαρισσία.

Όπως αναφέρει το tharrosnews.gr, ο Ρουμάνος κρατείται στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, όπου παραδόθηκε πριν από περίπου 10 ημέρες.

Η άτυχη 42χρονη, που είχε εξαφανισθεί από το Φεβρουάριο, βρέθηκε την 1η Σεπτεμβρίου θαμμένη και τσιμεντωμένη στην αυλή του σπιτιού που διέμενε στην Κυπαρισσία. Από την αρχή οι έρευνες της Αστυνομίας στράφηκαν στον 39χρονο τότε σύντροφό της, ο οποίος μάλιστα φαίνεται ότι την κακοποιούσε.

Μάλιστα, λίγες μέρες αργότερα εκδόθηκε και διεθνές ένταλμα για τη σύλληψή του με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Ο 39χρονος, που αυτή την περίοδο βρισκόταν στην Ολλανδία, πήγε στον αστυνομικό σταθμό του αεροδρομίου στο Άμστερνταμ και παραδόθηκε στους αστυνομικούς, ενώ οδηγήθηκε ενώπιον ολλανδικού δικαστηρίου.

Κυπαρισσία δολοφονία Μόνικα

Έκδοση στην Ελλάδα του συντρόφου της Μόνικα

Η διαδικασία έκδοσης του 39χρονου στη χώρα μας επισπεύσθηκε μετά την απόφασή του να μην προσφύγει κατά του διεθνούς εντάλματος σύλληψης που εκκρεμούσε εις βάρος του.

Μετά και ενέργειες των ελληνικών Αρχών και την απόφαση του ολλανδικού δικαστηρίου για την άμεση έκδοσή του, σήμερα πιθανότατα ο 39χρονος θα πάρει το δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα, προκειμένου να οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο δικηγόρος του Βασίλης Νουλέζας, ο κατηγορούμενος εμμένει στην αθωότητά του. «Είναι έτοιμος να απολογηθεί και να συμβάλει στην αποκάλυψη της αλήθειας, ώστε να βρεθεί ο ένοχος της φρικτής αυτής πράξης. Ας έχουμε υπομονή όλοι μας. Ο εντολέας μου δηλώνει αθώος», τόνισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ