Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη χώρα – ΒΙΝΤΕΟ

Κακοκαιρία σαρώνει ολόκληρη τη χώρα, με κρύο, χιονοπτώσεις και βοριάδες ενώ σε μεγάλο μέρος του ορεινού οδικού δικτύου χρειάζονται αλυσίδες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, είναι πιθανό να χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας. Υποχρεωτική είναι η χρήση αλυσίδων σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού Φλώρινας, ενώ σημαντικά είναι τα προβλήματα σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία.

Στη Θεσσαλονίκη, χιονίζει από τα ξημερώματα στα γύρω ορεινά ενώ χιόνι έπεσε ακόμη και στο κέντρο της πόλης, δημιουργώντας προβλήματα και καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων. Με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό, από ανατολικά προς δυτικά και συγκεκριμένα από το νοσοκομείο του Αγίου Παύλου μέχρι το νοσοκομείο Παπαγεωργίου ενώ άνοιξε το τούνελ της Τούμπας, που είχε κλείσει νωρίτερα λόγω ατυχήματος.

Η Τροχαία έχει διακόψει προληπτικά την κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου, ενώ εκ περιτροπής σε μία λωρίδα διεξάγεται η κυκλοφορία στο ύψος της Καρδίας πηγαίνοντας προς Χαλκιδική, λόγω παγετού. Ο παγετός κρατά κλειστό και τον δρόμο προς Ωραιόκαστρο.

Δείτε το βίντεο απο την ΕΡΤ.

Πυκνό χιόνι πέφτει από τα ξημερώματα ακόμη και μέσα στην πόλη του Βόλου, ενώ στο Πήλιο η σφοδρή χιονόπτωση από χθες το απόγευμα και καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, έχει δημιουργήσει προβλήματα στους δρόμους και στην κίνηση των αυτοκινήτων. Όλα τα προάστια περιμετρικά του Βόλου, έχουν ντυθεί στα λευκά, ενώ προς το Πήλιο και συγκεκριμένα από τον Ανω Βόλο και πάνω είναι υποχρεωτική και η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι δήμοι Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, μετά την απελευθέρωση νερών από φράγμα της Βουλγαρίας.

Στο μεταξύ, κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων σε όλα τα λιμάνια της χώρας. Κλειστή ωστόσο παραμένει η γραμμή Κυλλήνη-Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με το δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε χθες βράδυ η ΕΜΥ, σήμερα αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας, των Σποράδων, των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Το κύμα της κακοκαιρίας αναμένεται να αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά από αύριο το μεσημέρι.

Στην Αττική, δύο θερμαινόμενες αίθουσες ανοίγει ο δήμος Αθηναίων από τις 10 το πρωί για τη φιλοξενία ευάλωτων ομάδων και αστέγων: τη Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου και το Πολιτιστικό Κέντρο «Γκράβας». Καθ” όλη τη διάρκεια του 24ώρου ο τετραψήφιος αριθμός 1595 του δήμου Αθηναίων, θα είναι διαθέσιμος για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Διαβάστε επίσης:

Σε λευκό κλοιό όλη η χώρα – Που χρειάζονται αλυσίδες – ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ