Κύκλωμα εμπορίας βρεφών στα Χανιά: Αυτό είναι ένα από τα σπίτια που ζούσαν οι «παρένθετες μητέρες» – ΦΩΤΟ

Σε αυτό το παλιό αρχοντικό, που βρίσκεται στο κέντρο των Χανίων, ζούσαν οι γυναίκες από Βουλγαρία και Γεωργία, που έφερνε το κύκλωμα εμπορίας βρεφών προκειμένου να γίνουν παρένθετες μητέρες έναντι αμοιβής.

Χανιά: Η ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής για την υπόθεση με το εμπόριο βρεφών

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία ο γιατρός έφερνε τις γυναίκες στα Χανιά και τις φιλοξενούσε σε διάφορα σπίτια, όπως αυτό το παλιό αρχοντικό που βλέπετε στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το cretapost.gr, προκειμένου το περιβάλλον να είναι ελεγχόμενο και να μη γίνει αντιληπτή η δράση του κυκλώματος.

Χανιά σπίτι εμπόριο βρεφών

Χανιά: 73χρονος γιατρός ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος εμπορίας βρεφών – Η ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις, την ιεραρχία και τον τρόπο δράσης

Μάλιστα οι κάτοικοι της περιοχής έβλεπαν συχνά εγκυμονούσες γυναίκες να φιλοξενούνται εκεί, όμως δεν μπορούσαν να φανταστούν τα όσα αποκαλύφθηκαν.

Χανιά σπίτι εμπόριο βρεφών

Χανιά σπίτι εμπόριο βρεφών

Χανιά σπίτι εμπόριο βρεφών

Προθεσμία για την Κυριακή πήραν οι κατηγορούμενοι

Προθεσμία για να απολογηθούν την Κυριακή ζήτησαν και πήραν οι συλληφθέντες για εγκληματική οργάνωση σε υπόθεση παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας βρεφών.

Πρόκειται για έναν 73χρονο ιατρό γυναικολόγο – μαιευτήρα και Κλινικό διευθυντή / νόμιμο εκπρόσωπο του κέντρου στα Χανιά, έναν 44χρονο Κλινικό Εμβρυολόγο Επιστημονικό Διευθυντή του κέντρου, μια 44χρονη γραμματέα και υπεύθυνη προγραμμάτων Παρένθετης Μητρότητας του κέντρου, μια 37χρονη Ρουμάνα υπάλληλο γραφείου του κέντρου, μια 41χρονη Ελληνίδα βιολόγο – βοηθό εμβρυολόγου, μια 28χρονη μαία, δύο άλλες γυναίκες 41 και 38 ετών αντίστοιχα καθώς και άλλη μια γυναίκα η οποία δεν ήταν μέλος της οργάνωσης.

Όπως ήδη είχε γράψει το cretapost.gr, ο εισαγγελέας Χανίων μετά από μια μαραθώνια διαδικασία που διήρκησε περίπου εφτά ώρες τους άσκησε ποινικές διώξεις.

Μεταξύ των κατηγοριών που απαγγέλθηκαν είναι η συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου κατ’ επάγγελμα, παραβάσεις του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία, διατάραξη οικογενειακής τάξης, απάτη, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 73χρονου γιατρού μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε: «Η υπόθεση είναι εξαιρετικά συνθέτη. Είναι πρωτόγνωρη και για τα δεδομένα της περιοχής, αλλά ενδεχομένως και για τα ελληνικά δεδομένα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει μια μακρά επεξεργασία από τις εισαγγελικές αρχές. Πήραμε προθεσμία για την απολογία γιατί ο όγκος της δισκογραφίας είναι δυσθεώρητος».

Χανιά σπίτι εμπόριο βρεφών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ