Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών: Έτσι έκλεβαν αυτοκίνητα από περιοχές της Αττικής – Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Καρέ-καρέ καταγράφεται η δράση των μελών της κυκλώματος που έκλεβε αυτοκίνητα και τα χρησιμοποιούσε για να διακινεί παράτυπους μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα, προωθώντας τους στη συνέχεια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το κύκλωμα εξάρθρωσε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, συλλαμβάνοντας εννέα άτομα (τρεις Έλληνες και έξι αλλοδαπούς). Για την ίδια υπόθεση έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη 14 μέλη του κυκλώματος, που αναζητούνται.

Σε βίντεο καταγράφεται η δράση των μελών της οργάνωσης. Αρχικά εντόπιζαν αυτοκίνητα που θα μπορούσαν να χωρέσουν όσο το δυνατόν περισσότερους μετανάστες σε διάφορες περιοχές της Αττικής και αφού τα έκλεβαν τα μετέφεραν στη Θεσσαλονίκη με τη χρήση ειδικού τεχνικού εξοπλισμού. Στη συνέχεια, μέλη της οργάνωσης παραλάμβαναν τα οχήματα και μετέβαιναν στα σύνορα (στον Έβρο), κυρίως σε δασώδεις περιοχές, απ’ όπου και παραλάμβαναν τους μετανάστες.

Αφού τους επιβίβαζαν στα οχήματα, ακολουθούσαν την αντίστροφη πορεία και μετέβαιναν στη Θεσσαλονίκη, όπου χρησιμοποιούσαν εκμισθωμένα δωμάτια για τη διαμονή τους, έως ότου αποπληρώσουν και το τελευταίο μέρος των προσυμφωνηθέντων χρημάτων.

Με την ολοκλήρωση της πληρωμής, τα μέλη τη εγκληματικής οργάνωσης είτε εφοδίαζαν με πλαστά έγγραφα τους αλλοδαπούς προκειμένου να ταξιδέψουν στον τελικό τους προορισμό, είτε κανόνιζαν τη μεταφορά τους οδικώς, σε κρύπτες στο εσωτερικό φορτηγών, τα οποία μετέφεραν παράλληλα και άλλα προϊόντα.

Στις εικόνες που ακολουθούν καταγράφονται δύο κακοποιοί να ανοίγουν με μεθοδικές κινήσεις ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο. Αφού παραβιάζουν την πόρτα του συνοδηγού, ο ένας μπαίνει μέσα στο όχημα, βάζει μπρος και φεύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί 27 κλοπές και δύο απόπειρες κλοπών στην Αττική, καθώς και τέσσερις περιπτώσεις διευκόλυνσης μεταφοράς παράτυπων μεταναστών. Εκτιμάται ότι το συνολικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση από τη δράση της υπερβαίνει τις 900.000 ευρώ.

Η «ταρίφα»

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., τα χρηματικά ποσά που απαιτούσαν οι δράστες για τη μεταφορά και τη διαμονή κάθε μετανάστη, είχαν διαμορφωθεί σε:

-6.000 ευρώ για την μεταφορά από την Τουρκία στην Ελλάδα,
-1.500 ευρώ για την μεταφορά από την Ελλάδα στη Βόρεια Μακεδονία,
-3.000 ευρώ για την μεταφορά από την Ελλάδα σε Χώρες της κεντρικής Ευρώπης
-800 έως 1.600 ευρώ για την έκδοση πλαστού διαβατηρίου, ανάλογα με την χώρα
-100 έως 300 ευρώ για την έκδοση διπλώματος οδήγησης, ανάλογα με την χώρα

Για τις οικονομικές τους συναλλαγές χρησιμοποιούσαν είτε μετρητά σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις, είτε μεταφορές χρημάτων με τη μέθοδο « HAWALA».

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες έχουν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ