Κρήτη: Την Τετάρτη απολογείται ο Χανιώτης αστυνομικός – Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει

Αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και της δωροδοκίας βρίσκεται ο Χανιώτης αστυνομικός, ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή (27/8), καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς στην Κρήτη. Ο γιος του αστυνομικού, που επίσης συνελήφθη, αντιμετωπίζει την κατηγορία της συνέργειας στη δωροδοκία.

Οι δυο τους οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα, που τους άσκησε τις σχετικές κατηγορίες, ενώ στη συνέχεια ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία από τον ανακριτή και αναμένεται να απολογηθούν το μεσημέρι της Τετάρτης. Έως τότε, θα παραμείνουν κρατούμενοι. Σημειώνεται ότι την Τετάρτη ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν εάν θα προφυλακιστούν ή όχι, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα zarpanews.gr.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε χθες, Κυριακή. Για την σύλληψη του αστυνομικού είχε οργανωθεί επιχείρηση από την διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, τον παρακολουθούσε για αρκετό καιρό, προκειμένου να αποκαλυφθεί πλήρως η δράση του.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, ο εν λόγω αστυνομικός φέρεται να ζήτησε το ποσό των 30.000 ευρώ για να «βοηθήσει» έναν ενδιαφερόμενο να κερδίσει διαγωνισμό για καντίνα στους Αγίους Αποστόλους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ