Αυστραλία: Οι γιατροί βρήκαν ζωντανό σκουλήκι 8 εκατοστών στον εγκέφαλο γυναίκας

Σοκαρισμένοι ήταν οι γιατροί μίας κλινικής στην Αυστραλία όταν αφαίρεσαν από τον εγκέφαλο μίας 64χρονης γυναίκας ένα ζωντανό σκουλήκι μήκους 8 εκατοστών.

Αυστραλία: Τρεις πεζοναύτες νεκροί από τη συντριβή του αεροσκάφους του αμερικανικού στρατού

Η περιπέτεια υγείας της γυναίκας ξεκίνησε στα τέλη του 2021 όταν επί 3 εβδομάδες εισήχθη στο νοσοκομείο με πυρετό, πόνο στην κοιλιά, διάρροια, βήχα και νυχτερινές εφιδρώσεις. Έως το 2022 η γυναίκα παραπονέθηκε ότι ξεχνούσε συχνά και είχε συμπτώματα κατάθλιψης. Τότε οι γιατροί την υπέβαλαν σε μαγνητική τομογραφία και διαπίστωσαν ανωμαλίες στον εγκέφαλο της. Αποφάσισαν να την εγχειρίσουν και έμειναν άφωνοι όταν εντόπισαν το σκουλήκι.

«Αλλά ο νευροχειρούργος δεν πήγαινε σκεπτόμενος ότι θα βρει ένα σκουλήκι που στριφογυρίζει. Οι νευροχειρούργοι ασχολούνται συχνά με λοιμώξεις στον εγκέφαλο αλλά αυτό ήταν ένα εύρημα που έρχεται μία φορά στην καριέρα κάποιου. Κανείς δεν ανέμενε να το βρει αυτό», είπε στον Guardian ο γιατρός Σαντζάια Σεναναγιάκε.

Αυστραλία: Συνετρίβη αεροσκάφος του αμερικανικού στρατού κατά τη διάρκεια άσκησης

Οι γιατροί του νοσοκομείου προσπάθησαν να ταυτοποιήσουν το σκουλήκι προκειμένου να βοηθήσουν την ανάρρωση της 64χρονης. Έτσι το έστειλαν σε εξειδικευμένο εργαστήριο για παράσιτα. Οι επιστήμονες του εργαστηρίου τους ενημέρωσαν ότι το σκουλήκι είναι το Ophidascaris robertsi.

Το συγκεκριμένο παράσιτο βρίσκεται συνήθως σε πύθωνες αλλά αυτή είναι η πρώτη περίπτωση που εντοπίστηκε σε ανθρώπινο οργανισμό. Πράγματι η 64χρονη διέμενε κοντά σε μία λίμνη, που είναι γεμάτη με πύθωνες. Αν και δεν είχε κάποια επαφή με φίδι η 64χρονη είπε στους γιατρούς της ότι μάζευε και μαγείρευε χόρτα από την λίμνη.

Σοκ στην Αυστραλία: Πρώην διευθύντρια εβραϊκού σχολείου καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση μαθητριών της

Τώρα οι γιατροί και οι επιστήμονες που την παρακολουθούν υποθέτουν ότι το παράσιτο μεταφέρθηκε στα χόρτα από κάποιον πύθωνα. Στη συνέχεια μόλυνε την 64χρονη είτε επειδή ακούμπησε τα χόρτα είτε επειδή τα έφαγε. Η 64χρονη αναρρώνει και η κατάσταση της υγείας της κρίνεται καλή, ενώ παραμένει υπό παρακολούθηση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ